Autor Wątek:  Problemy z Maszyną 01.13  (Przeczytany 147044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9194
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 722
Problemy z Maszyną 01.13
« dnia: 24 Stycznia 2013, 20:19:44 »
W niniejszym wątku  zgłaszamy wszelkie nieprawidłowości zaobserwowane w trakcie używania paczki Maszyna 01 13.
Proszę pamiętać o:
  • dokładnym opisie problemu (jaką lokomotywę uruchamiasz, na jakiej scenerii, co się dzieje);
  • informacji o konfiguracji sprzętowej (procesor, pamięć karta graficzna i wersja sterowników do niej – szczególnie ta informacja jest cenna);
  • pliku log.txt, umieszczonym jako załącznik do wiadomości; znajduje się on w katalogu głównym symulatora; UWAGA! Należy sprawdzić, czy w starterze Rainsted zaznaczona jest opcja Zapisywanie przebiegu symulacji w "log.txt"; znajdziesz ją w zakładce "Ustawienia"; log musi być z uruchomienia, w którym wystąpił błąd (nie generuj pliku log na innej, działającej scenerii, i w przypadku korzystania z innego taboru, tylko po to, żeby był);
  • pliku $.scn, umieszczonym jako załącznik do wiadomości; znajduje się on w folderze scenery;
  • ewentualnie screenie obrazującym problem (przypominamy o Regulaminowym umieszczaniu screenów).
Wiadomości raportujące błędy, a będące nieprzydatne do ich lokalizacji/usunięcia, będą przenoszone na bocznicę.

Prosimy nie zgłaszać w wątku problemów wynikających z nieprawidłowego rozpakowania paczki, bądź własnych w niej modyfikacji!

Przed napisaniem wiadomości prosimy przeczytać plik informacyjny readme.html i poszukać w nim rozwiązania swojego problemu.

Pozwoliłem sobie powiększyć wpis, mówiący o modyfikacjach paczki.
Rozi



Patch z poprawkami. Poniżej jego zawartość (wypakować do głównego folderu MaSzyny_01_13) i link:
zawartość

-  plik textures.txt z poprawnymi rozszerzeniami jawnymi (tzw czarne wagony)
- poprawiony opis dla scenariusza l053_cargo_part1 odnośnie podpięcia się do SM42
- usunięte rozszerzenia jawne w pliku prosto.scm dla scenerii Quark
- poprawiony plik l61+144_lotos scn odnośnie przejazdów, które powodowały nieoczekiwany wysyp
- rozprucia dwóch zwrotnic w Pawionkowie i Lublińcu
- poprawione wygaszenie semaforów przed nosem w Pludrach
- poprawione manewry w Lublińcu i zamieniony tor dla skody
- poprawka wpisu dla  ET22-313

Po pobraniu wypakowaniu patcha należy koniecznie użyć opcji "Sprawdź posiadany tabor" (zakładka Tabor posiadany w starterze Rainsted).
link http://eu07.pl/userfiles/6184/patch_MaSzyna_01_13.7z
Po wypakowaniu patcha do głównego folderu z MaSzyną _01_13 należy koniecznie użyć opcji "Sprawdź posiadany tabor"(zakładka "Tabor posiadany" w starterze Rainsted).

Poprawiony plik eu07.ini + jakie poprawki załącznik (wypakować do głównego folderu MaSzyny_01_13)
- poprawiony brakestep z 0.5 na 1.0 z powodu problemów z hamowaniem
- multisampling z 2 na 0 u niektórych osób ten parametr ustawiony na 2 powodował problemy z symulatorem. Zazwyczaj są to osoby posiadające zintegrowane karty graficzne Intel. Im jest właśnie zalecane ustawienie 0
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2013, 21:27:53 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline Alexej

  • Wiadomości: 82
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Stycznia 2013, 23:46:13 »
Podczas jazdy TEM2 kabina buja się niewspółmiernie do reszty lokomotywy (kabina skacze, mimo iż reszta pojazdu tego nie robi).Testowanie na oryginalnym EXE z paczki.
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2013, 23:49:02 wysłana przez Alexej »
maszynista-stażysta

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9194
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 722
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Stycznia 2013, 23:54:56 »
O którą Tobie TEM2 dokładnie się rozchodzi?
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline Alexej

  • Wiadomości: 82
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Stycznia 2013, 00:04:55 »
Obydwa typy, TEM2 i TEM2U
maszynista-stażysta

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Stycznia 2013, 09:48:45 »
Otwórz plik eu07.ini z głównego folderu MaSzyny, znajdź linijkę:
convertmodels 0i zamień na:
convertmodels 6powinno pomóc.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline szogun

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 5610
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 533
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Stycznia 2013, 09:56:11 »
Jeśli E3D były wygenerowane bez banana to teraz nic nie zrobi, poza skombinowaniem T3D i wygenerowaniem E3D z bananem.
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9194
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 722
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Stycznia 2013, 09:57:50 »
Coś tam zrobi, bo niektóre pliki T3D są. Zrobię inaczej. Wygeneruje wszystkie TEM2 z parametrem convermodels +4 na repo i podrzucę.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2013, 10:05:05 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline adsim

  • Moderator
  • Wiadomości: 3934
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Stycznia 2013, 10:07:10 »
Po co? Każdy sobie poradzi ze zmianą 0 na 6 w ini. To nie jest jakaś wyższa matematyka:). I jest dużo szybsze niż pobranie iluśtam mega.
(: ɯɐıʍɐɹpzod

Offline PanMechanik

  • Wiadomości: 838
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:06:01 »
A ja mam takie pytanko, troszkę z innej beczki ... Czy ktoś to udostępnia?

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1313
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:19:04 »
A ja mam takie pytanko, troszkę z innej beczki ... Czy ktoś to udostępnia?
Sprawdź ustawienia programu. Ja przed chwilą sprawdzałem i  się pobiera dobrze.

Offline PanMechanik

  • Wiadomości: 838
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:20:21 »
A ja mam takie pytanko, troszkę z innej beczki ... Czy ktoś to udostępnia?
Sprawdź ustawienia programu.

Mógł byś bardziej sprecyzować? Co mam sprawdzić? Na co zwrócić uwagę?

Offline KlimaT

  • Wiadomości: 191
  • Rąbiniak.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:38:01 »
prawy > Wykorzystanie łącza.
Ja przed chwilą ściągałem 1MB/s, teraz udostępniam 100kb/s, więc na pewno działa.

  Dodano: 25 Stycznia 2013, 13:45:45
Swoją drogą.. czy tylko mi większość tekstur wagonów poznikała? (znaczy są, ale rainsted ich nie widzi)
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2013, 13:46:22 wysłana przez KlimaT »

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9194
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 722
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:51:22 »
Swoją drogą, to zostało już powiedziane co należy zrobić w tym przypadku.
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline PanMechanik

  • Wiadomości: 838
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:52:54 »
Prawy > Wykorzystanie łącza.

Wykorzystanie łącza - Wysokie
Limit pobierania - Bez limitu
Limit wysyłania - Bez limitu

I nadal nic.

Edit: Cześć Sawii ;)

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9194
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 722
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:55:32 »
Siema Maniek. Co do torrenta działa on bez zarzutu. Pobieranie, jak i rozpakowywanie. Pamiętam, że ze wcześniejszą paczką też miałeś problem z pobraniem.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2013, 16:46:26 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline klimczok_mk

  • Wiadomości: 1313
  • tester
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 19
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:57:19 »
Swoją drogą.. czy tylko mi większość tekstur wagonów poznikała? (znaczy są, ale rainsted ich nie widzi)
Jest już w innym wątku o tym napisane i co trzeba zrobić żeby było widać tekstury.

Offline PanMechanik

  • Wiadomości: 838
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Stycznia 2013, 13:59:48 »
Siema Maniek. Co to torrenta działa on bez zarzutu. Pobieranie, jak i rozpakowywanie. Pamiętam, że ze wcześniejszą paczką też miałeś problem z pobraniem.

Właśnie. Pobieranie z torrenta to dla mnie czarna magia i unikam go jak ognia. Czytałem na ten temat, że zapora systemu lubi blokować takowe pobierania, ale wszystko mam ustawione tak jak należy, w ustawienia BitTorrenta też nie ingerowałem, nie mam pojęcia po której stronie leży problem.

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9194
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 722
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:03:18 »
Ja użyłem do pobierania programu uTorrent z dobrych programów, więc spróbuj tym.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2013, 16:46:07 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline KlimaT

  • Wiadomości: 191
  • Rąbiniak.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:11:22 »
Ja również. Jednak, jeśli komuś tak będzie wygodniej, to mogę wrzucić na jakiś serwis hostingowy. Za dwie godziny podam link.
Będzie można, z zastosowaniem małego tricku, pobierać w miarę pełną prędkością, zupełnie jak przez torrent.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2013, 14:20:34 wysłana przez KlimaT »

Offline PanMechanik

  • Wiadomości: 838
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:13:48 »
Ja również. Jednak, jeśli komuś tak będzie wygodniej, to mogę wrzucić na jakiś serwis hostingowy. Za dwie godziny podam link.

Był bym wdzięczny. Ja nie mogę pobrać ani jednym programem, ani drugim, więc na pewno wina leży po mojej stronie. W takim razie czekam na link ;)

Offline nbmx

  • Administrator
  • Wiadomości: 482
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:56:04 »
Jeszcze może być problem na Routerze, zwłaszcza jak jest się za NATem.
Łukasz "NBMX" Kirchner SQ3NMU
kmps.org.pl kmk.poznan.pl ieee.org
ED78;EN57,EN57AL,EN57ALc/d,EN57FPS,ED72Ac;EN96A; SA135,SA139,VT614,DH2;Traxx:145,185,186,187,483,594;SiemensMS;AlstomBB36000;Ebicab;Mirel;Indusi;Mesa;SHP;KnorrBR1-3

Offline oscyp

  • Wiadomości: 182
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:56:55 »
W ET42 po uruchomieniu nie świecą mi się żadne kontrolki, oprócz SHP.
Pozdrawiam

Offline Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9194
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 722
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Stycznia 2013, 14:59:51 »
A wiesz czemu? Bo masz problem z czytaniem ze zrozumieniem dołączonych plików info do dodatków.
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline szogun

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 5610
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 533
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Stycznia 2013, 15:06:16 »
Lekturka na piątkowe popołudnie.

Cytat: info.txt - et42.7z
---------------------------------------------- FAQ ----------------------------------------------


   Ze względu na rozwiązania zastosowane na ET42 część użytkowników może mieć problem z użytkowaniem tejże lokomotywy. Zanim napiszesz na forum że coś nie działa, sprawdź czy poniżej nie zostało podane rozwiązanie Twojego problemu.


   1. Prędkościomierz i kontrolki nie działają.
   2. Skład jest wyluzowany, nastawnik kierunkowy na pozycji, a mimo to nie da się ruszyć po załączeniu jazdy nastawnikiem.
   3. Gdy trąbię poprzez Shift+a nic się nie dzieje, a przełącznik od syreny "chowa się w pulpicie".
   4. Ustawiłem ET42 jako AI, a on nie chce jechać.
   5. Nastawnik dochodzi tylko do 25 pozycji, do tego nie działa bocznikowanie.




   Ad. 1 - W lokomotywie ET42 w rzeczywistości należy załączyć sygnalizację przełącznikiem na pulpicie. Bez niej kontrolki oraz prędkościomierz nie będą zasilane. Aby załączyć sygnalizację należy wcisnąć Shift+>.


   Ad. 2 - ET42 posiada hamulec elektrodynamiczny, jednakże działający inaczej niż chociażby w EP09. Jego użycie polega na wrzuceniu nastawnika bocznikowania w pozycję -1 a następnie zwiększaniu siły hamowania nastawnikiem jazdy. Jeżeli jesteś pewien że zrobiłeś wszystko prawidłowo, a mimo to lokomotywa nie chce ruszyć po przestawieniu nastawnika na pierwszą pozycję, zejdź na 0 i naciśnij / na klawiaturze numerycznej. Spowoduje to przestawienie nastawnika bocznikowania w pozycję neutralną (tym samym wyłączenie hamulca ED) i umożliwi jazdę.

   Ad. 3 - Wynika to z możliwości symulatora w tej kwestii. W ET42 niski i wysoki ton syreny są rozdzielone na dwa przełączniki. Niski ton obsługuje się tak jak w innych lokomotywach poprzez "a", natomiast wysoki ton uruchamia się przełącznikiem GWIZDEK podpiętym w symulatorze pod "/" (klawisz który uruchamia sygnał odjazdu w EN57).

   Ad. 4 - Ma to również związek z hamulcem ED (patrz punkt 2). AI ustawia nastawnik bocznikowania w pozycję -1 przez co nie może ruszyć lokomotywą, przy czym nie wie jak to działa. Aby ET42 jeździł bezproblemowo jako AI należy we wpisie do scenerii zdefiniować dla niego chk w wersji "dumb", np.

node -1 0 ET42-025-A dynamic pkp\et42_v2 112e-025-a 112edumb-a 0.0 headdriver 55 0 enddynamic
node -1 0 ET42-025-B dynamic pkp\et42_v2 112e-025-b 112edumb-b 0.0 connected 3 0 enddynamic

   Ad. 5 - Próbowałeś załączyć wysoki rozruch, którego seria ET42 nie posiada. Poprzez Shift+f zmieniamy układ połączenia silników co ułatwia ruszanie z cięższym składem, oraz utrzymywanie niskich prędkości bez konieczności jazdy na oporach. Aby przywrócić normalny układ połączenia należy zejść nastawnikiem jazdy na 0 i wcisnąć f, po wykonaniu tych czynności można kontynuować rozruch.
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline RoboBatman

  • Wiadomości: 1634
    • Zobacz profil
    • Wykaz Taboru Kolejowego na Tekstury
  • Otrzymane polubienia: 543
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Stycznia 2013, 15:19:38 »
Ja również chciałbym zgłosić problem  w  MaSzyna 01.13 - gdy jadę lokomotywą na misji l61+l144_lotos, lokomotywą EU07-531, to gdy mijam stację z zdefekowanym T448P, 100 m po minięciu tej stacji, wyskakuje mi alert, że "w MaSzyna EU07 wystąpił problem, przestaje działać i trwa wyszukiwanie problemu przez system Windows". Konfiguracja mojego komputera jest w mojej sygnaturze na dole. Czy może mieć wpływ  to, że MaSzynę SPS załączam z zewnętrznego dysku twardego na USB 2.0, a nie z dysku twardego mojego laptopa?

PS. Czy ktoś również ma podobny przypadek do mojego?

EDIT: Załączam loga z symulacji.

EDIT_2: Załączam obrazek co mi wyskakuje. http://imageshack.us/photo/my-images/694/maszynaproblem.png/
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2013, 19:18:12 wysłana przez RoboBatman »

Offline czakulec1825

  • Wiadomości: 152
  • Koleje Dolnośląskie S.A.
    • Zobacz profil
    • Legnicka Galeria Kolejowa
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Stycznia 2013, 16:28:08 »
Obydwa typy, TEM2 i TEM2U
To samo jest z 6Dg. Po poprawie w eu07.ini jest wporządku.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2013, 16:58:40 wysłana przez czakulec1825 »
Koleje Dolnośląskie S.A

Windows 8 32bit, 2GB RAM, Nvidia Geforce GT220 1GB.

Offline dak

  • Wiadomości: 42
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Stycznia 2013, 16:40:01 »
To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich. Po zmianie w eu07.ini wszystko działa, przynajmniej na 6Dg.

Offline Pierog_SU42

  • Wiadomości: 295
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 41
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Stycznia 2013, 18:21:51 »
Witam,chciałem zgłosić ze u mnie wszystkie tekstury(budynków ,kabin.itp oprócz tekstur lokomotyw i niektórych wagonów )sa przezroczyste i w kabinie widać zarysy przedmiotów tylko.

Offline szogun

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 5610
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 533
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Stycznia 2013, 18:24:24 »
Screen, log.txt...
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline Pierog_SU42

  • Wiadomości: 295
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 41
Odp: Problemy z Maszyną 01.13
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Stycznia 2013, 18:56:21 »
Proszę..