Autor Wątek:  Problem z modelem  (Przeczytany 3695 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matfre96

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 594
  • m-sta
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 40
Problem z modelem
« dnia: 11 Października 2012, 16:59:15 »
Cześć. Stworzyłem model bloku i chce go obrócić, ale jak przy wpisie do scenerii w parametrze 5 daje wartość obrotu, blok się nie obraca. Co jest przyczyną?

Plik inc

origin (p2) (p3) (p4)
rotate 0 (p5) 0
node 1000 0 none model 0 0 0 0 mieszkalne/wielka_plyta/blok4.t3d (p1) endmodel
endorigin
Autoryzacja: EU07, EP07, EP08, EP09, EU160, ED160, ED161, ED250, SM42, 18D, 6Dh-1, 15D, E6ACTd, E6ACTadb, T448p, 6Dg

Offline matek123

  • Moderator
  • Wiadomości: 6139
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2097
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Października 2012, 17:46:02 »
origin (p2) (p3) (p4)
rotate 0 (p5) 0
node 1000 0 none model 0 0 0 0 mieszkalne/wielka_plyta/blok4.t3d (p1) endmodel
rotate 0 0 0
endorigin
Może tak spróbuj.
Poszukuję zdjęć na tekstury pociągów sieciowych. Szczególnie platform z pomostami.

Offline matfre96

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 594
  • m-sta
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 40
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Października 2012, 18:07:23 »
Dalej nie działa.
Autoryzacja: EU07, EP07, EP08, EP09, EU160, ED160, ED161, ED250, SM42, 18D, 6Dh-1, 15D, E6ACTd, E6ACTadb, T448p, 6Dg

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Października 2012, 18:08:28 »
To pokaż jaki wstawiłeś wpis w plikach ze scenerią.

Offline matfre96

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 594
  • m-sta
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 40
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Października 2012, 18:14:25 »
Wpis do scenerii jest raczej dobry, bo żadnych błędów nie wykazuje.

include;mieszkalne/wielka_plyta/blok4.inc;Budynek;0.1;0.1,0.1;45.0;;;;;end //Passive
Autoryzacja: EU07, EP07, EP08, EP09, EU160, ED160, ED161, ED250, SM42, 18D, 6Dh-1, 15D, E6ACTd, E6ACTadb, T448p, 6Dg

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Października 2012, 18:26:11 »
origin (p2) (p3) (p4)
rotate 0 (p5) 0
node 1000 0 none model 0 0 0 0 mieszkalne/wielka_plyta/blok4.t3d endmodel
rotate 0 0 0
endorigin
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2012, 18:31:45 wysłana przez Benek »

Offline eu07-001

  • Wiadomości: 337
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Października 2012, 18:38:37 »
Benek, a definicja tekstury?
origin (p2) (p3) (p4)
rotate 0 (p5) 0
node 1000 0 none model 0 0 0 0 mieszkalne/wielka_plyta/blok4.t3d none endmodel
rotate 0 0 0
endorigin

Offline matfre96

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 594
  • m-sta
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 40
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Października 2012, 18:41:39 »
Ja widzę model ale nie chce się obrócić. Przemieszcza się prawidłowo. Hierarchie i model są dobrze zrobione.
Autoryzacja: EU07, EP07, EP08, EP09, EU160, ED160, ED161, ED250, SM42, 18D, 6Dh-1, 15D, E6ACTd, E6ACTadb, T448p, 6Dg

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Października 2012, 18:48:02 »
Benek, a definicja tekstury?
Sorry, motam się strasznie dzisiaj. Dobra, zrób tak:
include;mieszkalne/wielka_plyta/blok4.inc;Budynek;0.1;0.1;0.1;45.0;;;;;end //PassiveZamiast średnika użyłeś przecinka pomiędzy wartościami 0.1 a 0.1.

Offline matfre96

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 594
  • m-sta
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 40
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Października 2012, 18:50:00 »
Już działa. Dzięki.
Autoryzacja: EU07, EP07, EP08, EP09, EU160, ED160, ED161, ED250, SM42, 18D, 6Dh-1, 15D, E6ACTd, E6ACTadb, T448p, 6Dg

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Października 2012, 18:54:30 »
Już działa. Dzięki.
Jak to rozwiązałeś, bo sam jesteś ciekaw? Tak jak ja Ci napisałem?

Offline matfre96

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 594
  • m-sta
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 40
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Października 2012, 18:56:22 »
Tak, chodziło o ten nieszczęsny przecinek. Można zamnknąć
Autoryzacja: EU07, EP07, EP08, EP09, EU160, ED160, ED161, ED250, SM42, 18D, 6Dh-1, 15D, E6ACTd, E6ACTadb, T448p, 6Dg

Offline Ra

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 6313
  • Ostatni gasi światło...
    • Zobacz profil
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 343
Odp: Problem z modelem
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Października 2012, 19:12:10 »
Najlepiej używaj spacji. Stado średników też nic nie daje, tzn. tyle samo, co jeden.
¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ra

Polecam: kręgarz Wojciech Walczak, projekt masarni