Tak. Mają wagony sterownicze (patrz zal1 i zal2). Wagon niemiecki praktycznie jest identyczny do naszego, tylko że nie ma kilku detali, które w modelu szoguna można usunąć poprzez nałożenie alphy na dany element (jeżeli znajduje się poza obrębem głównej tekstury). Ja kolega queuedEU wróci do Polski to można było by się z nim potem dogadać czy by nie przerobił czoło wagonu sterowniczego Bombardiera KMów na ten niemiecki. Kwestia zmodyfikowania czoła. Lecz potem wnętrze by musiał zlikwidować albo przerobić. Bo materiał na pudło zewnętrzne posiadam. A tak na marginesie, to jeżeli Polscy przewoźnicy (PRy) mądrzejsi byli, to spokojnie mogli by odkupić i wyremontować wagony sterownicze, które stoją odstawione, tak jak w Mukran (Niemcy) na bocznicy gdzie jest ich tam kilka sztuk. A tak dla chętnych przesyłam widok na tył piętrusa DB. Można zauważyć że jest dalej model uchwytów do przesuwania drzwi. Próbowałem czy tex pobiera się za takich małych kwadracików, ale niestety nie. Tekstura chyba pobiera się z tekstury tyłu wagonu. Szogun powinien wiedzieć z którego kawałka uchwyty pobierają tex. Bo ja szczerze to nie wiem.