To może i ja dopiszę swoje "3 grosze" w tym wątku. Może to będzie dobry pomysł albo zły. W symku nie widziałem jeszcze scenariusza polegającego na tym, że powiedzmy jedziemy jednym składem i w połowie drogi przesiadamy się z elektryka na spalinówkę w celu powrotu. Moja idea jest taka. My na starcie ruszamy jednym składem towarowym-powiedzmy ET41 z ciężkim węglarzem 3500 ton z Lublińca. Równolegle do nas wyjeżdża skład towarowy na lokomotywie spalinowej (na przykład ST43) z Ozimka o masie ~1800 ton (skład z gruszkami UCS/UACS)-również w dużej ilości, na przykład te 25-30 wagonów. Różnica między scenariuszem L61+L144_towarowy2 (tak się chyba nazywa), polegałaby na tym, że u mnie nie byłoby aspektu holowania osobówki ze zdefektowaną EU07 z Fosowskich do Lublińca przez ET42. Dojeżdżamy do stacji w Fosowskich gdzie czekamy na przesiadkę do składu z ST43, którzy przyjechałby ze strony Ozimka. Aby wrócić z stamtąd skąd przyjechaliśmy, wykorzystując to, że w symku można obejmować stery za inną lokomotywą niż to pierwotnie ustaliliśmy, przesiadamy się do składu z ST43 w stronę Lublińca. Po odebraniu rozkazu pisemnego, że możemy jechać (przyczyna:zepsuty semafor), ruszamy w stronę Lublińca. Równolegle do nas, AI na ET41 rusza w stronę Ozimka. Na odcinku Fosowskie-Pludry aby zasymulować pewne warunki (wychłapy w torze oraz wyboczenia w torze od słońca), jedziemy przez kilometr z ograniczeniem doraźnym do 40 km/h oraz ograniczenie do 20 km/h w jednym miejscu ze względu na "przekroczony iloczyn ruchu".W Plludrach na boku czekałby na wolny tor skład EU07-206 z platformami. W Pawonkowie mamy postój ponieważ czekamy na przelot kuriera w postaci TLK "Opolanin" z EP09 i 5 pudełek na haku. Koło nas na torach postojowych stałby również prywatny skład towarowy (na przykład LOTOS-owski BR232 z cysternami, który czekałby na mechanika). Kiedy dojedziemy do Lublińca, odczepiamy się od składu oraz manewrujemy do torów postojowych na tory bez druta po prawej stronie od peronu przy rampie. Służbę kończymy na torach postojowych poprzez wyłączenie lokomotywy. Myślę, że zrozumiecie ideę mojego pomysłu.