Ale coś tutaj nie rozumiem. Lekko okrojone? Czy z zewnątrz widzisz idealnie wszystkie detale znajdujące się w kabine? (nie mówię o EZTach). Ale to tylko moja propozycja. Szanuję twoje zdanie oraz pracę jaką w to wkładasz, ale nie lekko okrojone ale trochę bardziej okrojone bym widział te wnętrze. Bo powiedz sam szczerze. Po co komu z zewnątrz mieć wymodelowane przyciski, hebelki czy i nawet manometry czy wskaźniki jak można po prostu zastosować o wiele optymalniejszą metodę jak np. nałożyć po prostu płaską powierzchnię. Czyż nie?
Mnie nie obchodzi czy to będzie optymalniejsze czy nie, nie mam ochoty patrzeć na wydmuszkę składającą się z samych ścian, pulpitu z jednego boxa zmapowanego znaczkiem pocztowym, albo full 2D. Elementy 3D i tak znikają w odległości z której nie można ich zobaczyć.
W przypadku byka najbardziej problematyczne jest to że trzeba zrobić 4 wersje wnętrza co daje sporo pracy. Prócz tego kwestia wycięcia samych szyb które prawdopodobnie byłyby na alfie, bo modyfikator Boolean bardzo lubi nieodwracalnie kaszanić siatkę i psuć oświetlenie modelu (więcej czasu niż wymodelowanie pudła zajęło mi wycięcie wgłębień pod poręcze tak żeby nic się nie zepsuło).
EDIT: Ostateczna wersja modelu, polecam i pozdrawiam.