Nadal jesteśmy na odcinku między Macierzewem a Paszkami. Mam nadzieję, że w weekend dojadziemy do Całkowa. Jak jest ktoś > 30 roku życia na forum i zechciałby podłożyć głos dyżurnego to byłoby fajnie. Jeśli chodzi o młodszych, to na razie 2 chętnych się zgłosiło i póki co wystarczy :)
Już wiem, że ten scenariusz będę pisał długo, ponieważ założyłem sobie, że ma być najlepszy z dotychczasowych, które stworzyłem. A z tego względu dużo jest testowania i odpalania symka.
Na przykład dotychczas robiłem dwa zdarzenia alternatywne. Tzn. wjazd na stację i czekanie na pociąg lub przelot przez tę stację bez żadnego postoju. Natomiast w Paszkach zrobiłem tak, że będzie:
1. Albo przelot przez Paszki bez zatrzymania;
2. Albo postój w oczekiwaniu na drezynę;
3. Albo postój w oczekiwaniu na pociąg towarowy.
Mowa o eventach prawdopodobieństwa, których do tej pory oficjalnie jeszcze nie wydałem. Jeden tego typu scenariusz jest na testach. W każdym bądź razie będzie sporo dłubania przy scn. Jedna ze stacji będzie przebudowana, planuję dać też obrotnicę (i zrobić nową (z pomocą WSK-i) - a to zajmuje czas). Ogólnie, będzie dużo niespodzianek [to w sumie już niespodzianka nie jest :D], dziś straciłem 2 godziny, by otrzymać jedną z nich. Jeśli kojarzycie film:
To zapraszam do obejrzenia tego:
Aby otrzymać taki efekt trzeba było poprawić drobnostkę w exe, czego dokonał Ra.
Ogólnie chodzi to płynniej niż na filmie, niestety słaby komp i taka lekka przycinka się pojawia w obrazie.
Podsumowując, prace idą powoli, ale to tylko dlatego, żeby jakość scenariusza była jak najwyższa.
Oczywiście czekam na dalsze pomysły jak przyjdzie Wam coś do głowy.