0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Czy jest jakiś sposób na hurtowe nadanie współrzędnej kilku vertexom naraz?
Jest jakaś lepsza metoda na usunięcie wielokrotnej tekstury z obiektu, niż pick up material from object i usunięcie jednego?
Cytat: Quark-t w 16 Lutego 2010, 20:58:28Czy jest jakiś sposób na hurtowe nadanie współrzędnej kilku vertexom naraz?Jednej? Sprawdź może w okienku do ustalania współrzędnych albo na dolnym pasku (czasami się blokują jednak).
Cytat: Quark-t w 16 Lutego 2010, 20:58:28Jest jakaś lepsza metoda na usunięcie wielokrotnej tekstury z obiektu, niż pick up material from object i usunięcie jednego?Tak, nałożyć jeden nowy materiał z jedną odpowiednią teksturą :)
Potrzebuję wyrównać kilka vertexów do jednego poziomu. Ale jak zaznaczę grupę i wpiszę wartość, to zmienia mi się ich "środek" a nie każdy vertex wjeżdża na daną wysokość.
Witam! Nie wiem co się stało w zasadzie, ale zauważyłem, że 'kulka' do opcji 'Select and rotate' bardzo się pomniejszyła po zaznaczeniu jakiegoś elementu i ciężko cokolwiek obrócić. To samo dzieje się przy skalowaniu i przesuwaniu. Jak można to powiększyć?
a) 3ds nie chce wyeksportować pewnego elementu do t3d, niby eksportuje ale plik jest pusty;
b) Wpisuje w User Defined MaxDistance: 100 a po wyeksportowaniu dalej jest 1000.
MaxDistance = 100