Jak na razie prace powoli posuwają się do przodu. Dodałem pierwsze dwa charakterystyczne obiekty z linii. Jak na razie to sceneria rozrasta się bardziej na długość niż uzupełnia o otoczenie. Ostatni załącznik to stacja Rudna Wielka – wyjazd w stronę Rzeszowa (150km od Krakowa). To tak bardziej w ramach ciekawostki.
Nadal jest zapotrzebowanie na materiały związane z tą linią (WOSy, rozkłady, zdjęcie obiektów itp).
Małe podsumowanie. Obecnie sceneria ma trochę więcej niż 200km szlaku (głównie same tory, semafory, krótka część z siecią trakcyjną, bez otoczenia). Układy stacji są prawie skończone - wymagają jednak paru poprawek (to jest prawie pewne). O ile sama sceneria prezentuje się całkiem dobrze to jest jeden mankament który odkryłem dość niedawno - okazało się że po przejechaniu fragmentu scenerii, na której obecnie są tory, sceneria jest za krótka... Jak na scenerią która w założeniu ma być jak najbardziej realna jest to błąd zbyt duży. Nie kwalifikuje to scenerii do usunięcia. W planach mam zamiar położyć od nowa tory – już bez błędów - tak żeby wszystko się zgadzało min. z tym co jest w służbowym rozkładzie jazdy.
Druga sprawa, nadal jest zapotrzebowanie na materiały na tekstury budynków i innych podobnych (nastawni itp.) mam praktycznie zerowe. Jeśli nie zdobędę tych materiałów to sceneria albo się nie ukaże w całej zakładanej kiedyś długości albo nie będzie w ogóle otoczenia.
Potrzebna jest też osoba która dzięki źródłom (np. mapy topograficzne) pomogła by mi przy profilu pionowym (mam zamiar zrobić profil pionowy z dostępnych materiałów), głównie chodzi o podanie wysokości itp. a ja bym do przeniósł do scenerii.
Odnoście prac nad scenerią to informuje że z powodu coraz mniejszej ilości czasu większe prace nad scenerią zostają zawieszone (tak około do maja).
Podsumowując, jak na razie cudów nie ma, ale jest to jakieś odniesienie, punkt zaczepienia do dalszych prac nad ta linią.
Na koniec jakieś 'krótkie' dwa screeny.