Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Paczka całościowa
bohunIC:
Ja zagłosowałem na opcje aby stworzyć coś na podstawie tego co już zostało zrobione przez Mariusza i Defilera. Dlaczego? a dlatego że zrobili to dobrze i mamy świetna baze wypadową do czegoś więcej. To że ta paczka dawno już wypadła poza ramy obowiązujących standardów wiadomo nie od dziś :) Trzeba teraz zastąpić stary tabor nowym, odświeżyć textury, przerobić drzewa, modele, napisać nowe ince semaforów i dołączyć całość od Kudłacza jak skończy. Wiadomo że scenerie zawarte w paczce są z okresu jak SLD miało poparcie społeczne ponad 45%, więc i to wymaga odświeżenia i zastąpienia nowymi itd. I wiele innych detali które powstały i trzeba je poskładać do kupy, nie mylić ze stolcem :)
Więc co by nie było najszybciej i najłatwiej jest już zacząć i poprawiać coś co już jest niż zaczynać od początku. Szybko się o tym przekonacie. Również uważam że powinny się tym zająć osoby które mają doświadczenie i wiedzą co z czym można a co nie.
ST44-003:
A co proponujecie zrobić z exekami? Starter @Ra? W sumie można by zrobić tak żeby starter @Ra obsługiwał tą paczke :)
El Mecánico:
Za moim głosem: paczka powinna być pozbawiona błędów typu brak tex, brak eventów. Tabor pozmieniany na nowy, z nowymi tex i kabinami. Co do scenerii jeszcze, wiele braków bierze się z... błednych wpisów inców (brakujący slash, literówki, itp). Wypadało by posiedzieć trochę nad tym i poprawić. Sam już po trochy zacząłem.
bohunIC:
--- Cytat: El Mecánico w 30 Listopada 2008, 15:50:38 --- Sam już po trochy zacząłem.
--- Koniec cytatu ---
Ja również.
mechatronik:
--- Cytat: bohunIC w 30 Listopada 2008, 16:54:03 ---
--- Cytat: El Mecánico w 30 Listopada 2008, 15:50:38 --- Sam już po trochy zacząłem.
--- Koniec cytatu ---
Ja również.
--- Koniec cytatu ---
Ja wziąłem się narazie za tabor. Niedługo może uda mi się skończyć paczkę coś na wzór 201E pack gdzie poprawione będą:
- hamulce (wg. wpisów @ Kudłacz-a)
- dodane nowe dźwięki a stare "wyregulowane" ;) (tutaj ukłon w stronę @Driver24 :) )
- wywalone będą kiepskie tekstury
- dodana różna kolorystyka kabin (bodaj by MKaczy :) )
- a jako gratis będzie lista wpisów do scenerii (w Excel-u) wszystkich dostępnych tekstur [na chwilę obecną jest ich coś koło ok. 54szt.]
Wagony też zaczynam kompletować i poprawiać (w miarę możliwości), ale to potrwa :).
Co do reszty lokomotyw to zaczekam na ElektroPack i DizelPack 2 :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej