Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Profil pionowy trasy.
Ra:
Tak, zawsze można sobie zrobić nowszą, lepszą, bardziej dopracowaną odmianę Bizonowa i zachwycać sie jazdą po niej. Ewentualnie ułożyć tory na Księżycu, pomiędzy kraterami.
AtapiCl:
Przesadzasz...
firleju:
--- Cytat: Ra w 12 Listopada 2008, 23:41:41 ---Tak, zawsze można sobie zrobić nowszą, lepszą, bardziej dopracowaną odmianę Bizonowa i zachwycać sie jazdą po niej. Ewentualnie ułożyć tory na Księżycu, pomiędzy kraterami.
--- Koniec cytatu ---
Jesli uważasz Bałtyk za nowszą, lepszą, bardziej dopracowaną wersję Bizonowa to ja jestem za...
Jak sam zauważyłeś na początku tego wątku zrobienie dobrego terenu jest trudne ze względu na niskie przystosowanie narzędzi do tego rodzaju zadań. Jeśli ułatwimy twórcom kreację czyniąc ją prostą to będzie więcej tras jak bałtyk a mniej jak Bizonowo.
Mariusz1970:
Ra pisząc poprzedniego posta miał chyba na myśli, te twoje słowa:
--- Cytuj ---Może sobie zrobić nawet ścianę o wysokości 500 [m] i nikt mu tego nie zabroni.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj --- Jeśli ułatwimy twórcom kreację czyniąc ją prostą to będzie więcej tras jak bałtyk a mniej jak Bizonowo.
--- Koniec cytatu ---
Tylko nadal pozostaje pytanie po co?
To ma być/jest symulator czego?
Tylko fizyki, czy też może coś bardziej ambitnego, czyli i fizyki i terenu, tym bardziej, iż powstają narzędzia, aby teren był realny.
W symulatorach, gdzie szkolą się piloci, czy też kapitanowie statków (tych co po wodzie pływają), raczej nie ma miejsca na teren fikcyjny.
Oczywiście, Maszyna i ewentualnie SPT to zabawki, więc ciężko to porównywać.
Ja nie przekonam nie przekonanych, ani prawdopodobnie Ty nie przekonasz mnie ani Ra.
Żabek:
--- Cytat: Mariusz1970 w 14 Listopada 2008, 18:52:59 ---Ja nie przekonam nie przekonanych, ani prawdopodobnie Ty nie przekonasz mnie ani Ra.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie przypomina to trochę dyskusję o wyższości masła nad margaryną.
IMHO chodzi o to, żeby scenerie były na odpowiednio wysokim poziomie, nie 30km prostego toru z Vmax=120km/h. I nie jest ważne czy fikcyjna czy realna. Ma wyglądać na realną i nie być nudna.
EOT :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej