Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Profil pionowy trasy.

<< < (7/13) > >>

Mariusz1970:

--- Cytuj ---Ma wyglądać na realną

--- Koniec cytatu ---
Nie, no jak ma wyglądać na realną, to nie mam pytań, a w zasadzie miałbym (po co? :) ), ale skoro EOT.
Chyba też z mojej strony EOT :)

AtapiCl:

--- Cytat: Mariusz1970 w 14 Listopada 2008, 19:22:47 ---po co? :)

--- Koniec cytatu ---

Po co? Ano dlatego, że nie samym realem człowiek żyje. Trasy fikcyjne z otoczeniem do złudzenia przypominające normalny świat i własnym pomysłem na torowisko itd. (oczywiście ma to swoje granice) również zasługują na uwagę.

Mariusz, powiedziałbyś teraz, że gdybym miał Polskę w symku, nie odpalałbym w ogóle fikcyjnej trasy. Mylisz się. Moje upodobanie i reakcja jest odmienna w tej sprawie ;] No ale nie o tym.

Ja myślę, że każdy swoje racje przedstawił i dalsza polemika jest zbędna, bo nic się już nie udowodni i nie zmieni. Także z mojej strony również EOT ;]

Mariusz1970:
Ale cholipa korci mnie, aby coś jeszcze napisać :)
Tak, do tej pory jakieś fikcyjne trasy jeśli nam sie podobały, to właśnie ze względu na podobieństwa do realnych tras. Im bardziej coś było zbliżone do realu, tym ogólnie w naszych oczach było lepsze, a im bardziej odbiegało od realiów, tym gorsze. Teraz Ra dąży do ideału, czyli max. urealnić to, ale nagle coś tam Wam się odwiduje :)
Wspomniany Bałtyk- kontynuacja klimatu Całkowa, a właśnie pomimo, iż Całkowo fikcyjne jest, to co nas przyciąga?
Właśnie te klimaty mazurskie i podobieństwa do realu.
A, że nie samym realem człowiek żyje, no cóż, wtedy trzeba by nazwać symulator jakoś półsymulator, czy jakoś tak.

No, ale każdy ma prawo do własnego poglądu.

AtapiCl:
Ja też coś dodam ;]

Różnica jest taka, że to nie symulator linii kolejowych w Polsce. To symulator prowadzenia pociągów... Czyli jak gdyby sceneria przechodzi na drugi plan, ale... No właśnie. Staramy się, aby była normalna. Przy czym torowisko nie musi odpowiadać jakiejś części lub w całości jakiemuś odcinkowi w realu.

Mariusz1970:
Tak prowadzenia realnych pociągów po nierealnych trasach, ale skoro są takie Wasze marzenia...

--- Cytuj ---Czyli jak gdyby sceneria przechodzi na drugi plan

--- Koniec cytatu ---
NIe wiem, wydaje mi się, iż sceneria jest tak samo ważna, jak wszystko pozostałe.

Zresztą Wy fikcyjnacy macie rację, Shax podjął decyzję i tak będzie jak chcecie :)
Ja jak zwykle w opozycji :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej