Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Kolejowa Mapa Polski
firleju:
--- Cytat: Ra w 04 Października 2008, 17:55:20 ---Ja ustawiam tory wg map 4px/m Geoportalu, powiększając ich wyświetlanie do 16px/m.
Starymi skryptami wczytywałeś. Ostatnio z @Żabkiem zrobiliśmy taki skrypt, że punkty kontrolne dla prostych się generują. Tylko potem jest problem z eksportem, bo są traktowane jako łuki i trzeba te punkty kontrolne zerować moim programem.
--- Koniec cytatu ---
Jak dobrze pamiętam, to przy prostych punktu kontrolne nie były tworzone, gdyż tylko taki tor symek uznaje za prosty. Zresztą nie widzę problemu z traktowaniem prostej jako łuku o nieskończonym promieniu. Tor to tor. Symek wyświetli go tak samo.
Mariusz1970:
Z ciekawości z pliku Polska_1.scn chciałem wyłuskać szlak Bydgoszcz-Toruń i sobie pojechać w symku.
Nie wiem, czy dobrze wyłuskałem, ale na mapie to mniej więcej się zgadza:
Oto scn, aby zobaczyć jak to wygląda w symku:
http://eu07.pl/userfiles/1278/priv-Byd_Tor.rar
No ale nie narzekam, od czegoś trzeba zacząć :)
Pozdro
EU07-457:
--- Cytat: Mariusz1970 w 09 Października 2008, 00:22:06 ---Z ciekawości z pliku Polska_1.scn chciałem wyłuskać szlak Bydgoszcz-Toruń i sobie pojechać w symku.
Nie wiem, czy dobrze wyłuskałem, ale na mapie to mniej więcej się zgadza
--- Koniec cytatu ---
Dobrze, dobrze ;) Szlak bardzo fajnie odwzorowany. Ogólny zarys linii jak najbardziej jest. Mariusz, a zauważyłeś bardzo ładnie odwzorowane tory zachemowskie? Super temat...
pol102:
W przeciągu tygodnia dodam jeszcze drogi, @Ra musiałby jedynie wymyślić jakiś algorytm które zostawiałby je tylko w okolicach 2km od szlaku...
Mariusz1970:
--- Cytuj ---Mariusz, a zauważyłeś bardzo ładnie odwzorowane tory zachemowskie?
--- Koniec cytatu ---
Nie zwróciłem uwagi, chyba, że chodzi o te zawijasy. Jeśli tak, to nie byłem pewny czy tak jest w rzeczywistości, czy też te pętelki powstały na skutek błędów o których Ra wspominał.
--- Cytuj ---W przeciągu tygodnia dodam jeszcze drogi, @Ra musiałby jedynie wymyślić jakiś algorytm które zostawiałby je tylko w okolicach 2km od szlaku...
--- Koniec cytatu ---
2 km od szlaku, to nie wiem czy warto, bo chyba niewidoczne będzie to z kabiny.
Przydałyby się krzywe przejściowe, widziałem, że są include zwrotek, ale na szlaku Byd-Tor ich nie było, w ogóle zwrotek na tym szlaku nie było, ale i tak jestem pełen podziwu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej