Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

[Propozycja]Wspólna twórczość - wspólna sceneria.

<< < (10/11) > >>

pol102:
Ciekawa uwaga co do podsypki. Faktycznie, nie zauważyłem jeszcze żeby pomiędzy kolejnymi torami były paski zieloniutkiej trawy. Może to też jakoś uwzględnić ?

Paul:

--- Cytat: pol102 w 10 Listopada 2008, 17:43:11 ---http://www.kontrakt-bhp.com.pl/paul/139/teren/bb1.jpg
--- Koniec cytatu ---

Odrobinę udoskonaliłem algorytm (generowanie na bazie całego układu torowego, a nie tylko jednej linii) - jest lepiej, już chyba w żadnym miejscu teren nie włazi w tory (wrzucona poprawka).

--- Cytat: bohunIC w 10 Listopada 2008, 19:01:50 ---Mamy teren obniżony o pare jednostek, a jak damy nasypy na każdym z torów z texturą tłucznia jak w realu to będzi eto czadowo wyglądać.

--- Koniec cytatu ---

Nasyp to raczej z ziemi jest zbudowany, a nie z tłucznia ;) Tyle że cała trasa to nie jeden wielki nasyp, ale też wykopy, mosty, tunel. Jest to do zrobienia ale będzie z tym więcej roboty. Co do stacji i bocznic, jakoś trzeba by zrobić generowanie wektorowego obrysu równi stacyjnych - a dalej tworzenie nasypu/wykopu analogicznie jak dla szlaku.

--- Cytat: pol102 w 10 Listopada 2008, 19:29:47 ---Ciekawa uwaga co do podsypki. Faktycznie, nie zauważyłem jeszcze żeby pomiędzy kolejnymi torami były paski zieloniutkiej trawy. Może to też jakoś uwzględnić ?

--- Koniec cytatu ---

Chodzi Ci o paski trawy na teksturze podsypki? Specjalnie przerobiłem sobie teksturę żeby ich nie było :) Mi się ten efekt nie podoba, w większości tras kolor trawy i tak nie jest dopasowany do tego z brzegów podsypki (a tu zielona trawa akurat by wybitnie nie pasowała, zwłaszcza do śniegu :P).

Pozdr, Paweł

janek32:
Po co na tej trasie w niektórych miejscach jest śnieg? Czy to ma być wiosenna trasa i w górach jeszcze nie wszędzie się wytopił śnieg?

Monczan_SP32:
W pracach nad trasą coś się rusza? Pytam, bo w lutym planuję zrobić sobie feryjny wypad do Bielska-Białej, uzbrojony w chętne do współpracy 10 megapikseli ;-) Gdyby coś było potrzeba focić, jestem otwarty na wszelkie prośby.

Paul:

--- Cytat: Monczan_SP32 w 23 Stycznia 2009, 11:40:46 ---W pracach nad trasą coś się rusza? Pytam, bo w lutym planuję zrobić sobie feryjny wypad do Bielska-Białej, uzbrojony w chętne do współpracy 10 megapikseli ;-) Gdyby coś było potrzeba focić, jestem otwarty na wszelkie prośby.

--- Koniec cytatu ---

Na razie nic się nie rusza, mam trochę innych projektów rozbabranych a teraz nie bardzo mam czasu, poza tym brakuje materiału foto/wideo z przebiegu linii, a to jest podstawa żeby to dokończyć tak żeby miało ręce i nogi. Ale foty na tekstury mile widziane - nastawnie (z Bielska mam tylko PM1), budynki kolejowe, wiadukty, portal tunelu itp. :)

Pozdr, Paweł

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej