Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Scenerie wzbogacone o SHP
PixeL:
--- Cytat: Żabek w 28 Sierpnia 2008, 20:05:05 ---Ja Was ludzie na prawdę nie rozumiem. Większość jest głucha na jakiekolwiek prośby twórców czy to tras czy taboru do Symka. Trzeba dokonywać cudów, żeby stworzyc model czy scenerię. Ale jak już przyjdzie co do czego, to nagle znajduje sie multum osób do krytykowania. A to że krzywo, a to że znowu za prosto i za idealnie, a to że wyskoczył przed szereg i sam stworzył jakiś dodatek. Tutaj kłócicie się o 50 metrów. Dotąd nie było wcale i było okej, a teraz jak Pixel poświęcił, jak sądzę dość sporo czasu na wstawienie SHP to zalała go fala krytyki. Jeszcze trochę i zacznę się zastanawiać co ja robię w takim gronie.
Pixel - nie widziałem tego, co zrobiłeś ale mimo to dziękuję Ci za to, że zrobiłeś coś dla Symulatora. Bo właśnie o to tu chodzi. :)
Pozdro
Żabek
--- Koniec cytatu ---
Ano niestety...
Uznałem, że fajnie będzie podzielić się efektami mojej pracy z szerszym gronem miłośników. Przyznaję, że spodziewałem się słów (konstruktywnej) krytyki. Zamiast nich otrzymałem listę skarg, pouczeń i reklamacji. Przecież ja zdaję sobie sprawę, że te poprawki nie dają 100% realizmu, i nie rozumiem, po co każdy mi to wytyka.
Niestety, postawa roszczeniowa panuje tu na forum nie od dziś. Wreszcie miałem okazję doświadczyć jej na własnej skórze. Ta atmosfera z całą pewnością nie będzie sprzyjać rozwojowi projektu. Ale trudno, widocznie tak ma być.
Monczan_SP32:
PixeL, jest zajedwabiście, to raz ;-) Te roszczenia potraktuj jako sugestie - na zasadzie, że cham się odezwał, to za chamstwo skarcić, ale wnioski wyciągnąć :) Nie odnoszę się tutaj do nikogo osobiście, to była taka metafora. Niektórzy po prostu tak wyrażają swoje opinie, i cóż poradzić. Proponuję Ci, żebyś poczekał, aż się wszyscy wygryzą tutaj do końca, czy to powinno być 250, czy 200 czy 150m, a Ty sie tylko biernie przyglądaj. A potem wprowadź zmiany wedle uznania. Ja nie zaprotestuje, bo sam bym lepiej nie zrobił, a tak osobiście rzecz biorąc, to na ŻADNYM symulatorze komputerowym nie wyczuję 50m odległości, bo zależność prędkość-droga-czas mózg interpretuje na podstawie błędnika, który to nie tylko przekazem wizulanym stymulowany jest...
Innymi słowy zależy, jak kto się "wkręci" - jakbym, przykładowo, znał te wszystkie przepisy co do paragrafu, i wychodziło by z nich, że 150 metrów przed wjazdowym zapala się SHP, a w symulatorowych miarach wychodziło by 200m... odbierałbym że to jest 150m. I nie oszukujmy się, narzekacze, wy również. Dobrze, że ktoś tam sobie jeździ z linijką, i stara się wychwycić niuanse, bo hajby ktoś tą odległość wydłużył/skrócił, to bym te niuanse na zasadzie porównawczej wychwycił, i był zadowolony, że jest lepiej. Ale - wracamy do punktu wyjścia - symulacja zależy w dużej mierze od tego, jak kto się "wkręci".
AtapiCl:
Panowie, przesadzacie. Wszyscy ;]
To, że ktoś chciał odpalić trasę i sprawdzić działanie eventów z SHP i gdy zamiast tego napotkał problemy, które uniemożliwiły mu sprawdzenie - to nie powód do nerwowych odpowiedzi... Nie dajmy się zwariować. To, że nie napisał nic o SHP - cóż, nie powinien posta o błędach z SHP napisać jeśli nie sprawdził... Jeśli chodzi o wypowiedzi związane z brakiem rezonatorów - PixeL, nie obraź się, ale mogłeś to potraktować jako wskazówkę, a nie kolejne narzekanie... Dyskusja na temat odległości się wyjaśniła, aczkolwiek niektórzy chyba właśnie nie wiedzieli, że w gotowych torach o różnych długościach - eventów dokładnie co do metra wstawić się nie da. A Ty Żabciu tylko podgrzałeś niepotrzebnie moim zdaniem atmosferę ;]
PS. Żeby nie było, że o swoim poście zapomniałem - nie miał on na celu krytykę kolegi PixeLa za to, że 'wyszedł przed szereg' i zrobił coś, czego nikt nie zrobił. Tutaj tylko taka moja lekka dygresja na temat tego, co w części promowało by Całkowo - bo w nim by było, a gdzieś indziej nie ;] A że to się zmieniło i już gdzieś indziej będzie - Całkowo mieć będzie jeszcze inne fajne aspekty ;D
Dobra, dosyć tej reklamy ;d
MichałŁ:
--- Cytat: Kawu w 28 Sierpnia 2008, 20:43:06 ---Czy ktoś sprawdzał misję z pośpiesznym?....
--- Koniec cytatu ---
Jechałem pośpiesznym i wszystko jest dobrze, nawet kiedy jedzie się po torze niewłaściwym.
Żuk:
Również nie spotkałem się z błędami w służbie na pośpiesznym.
P.S.
PixeL co do SHP nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest o wiele lepiej niż np. w Quarku czy innych sceneriach, gdzie działanie shp zaczyna się albo 5[m] przed semaforem czy tarczą, albo po ich minięciu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej