Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Scenerie wzbogacone o SHP
PixeL:
--- Cytat: EU07-457 w 28 Sierpnia 2008, 10:48:24 ---Przejechałem się osobowym - spalinka zachowuje się tak, jak piszesz.
Co do SHP, to moja pierwsza myśl była taka, że powstawiałeś również rezonatory. Całość działa dobrze bez problemów. Jedyne, do czego się mogę przyczepić to fakt, że SHP działa nie 250 metrów przed tarczą ostrzegawczą, a 150 metrów (pewnie się pomyliłeś). przed semaforami tak na oko jest ten sam przypadek jak przy tarczy ostrzegawczej. Niemniej jednak bardzo fajnie, że próbujesz urealniać scenerie.
--- Koniec cytatu ---
Skąd wziąłeś 250 metrów? Rezonator torowy SHP ustawia się 200 metrów przed tarczami ostrzegawczymi i semaforami wjazdowymi. Z uwagi na konstrukcję taboru (urządzenie SHP na pojeździe znajduje się kilka metrów za kabiną) oraz czas na zadziałanie, lampki urządzenia czujności zaświecają się pomiędzy 200 - 150 metrów przed To/Sem. Ponieważ przypisywałem zdarzenia SHP do już istniejących odcinków torowych, przeto odległości te nieco się wahają i czasem są bardziej zbliżone do 150 niż 200m.
EU07-457:
--- Cytat: PixeL w 28 Sierpnia 2008, 15:52:25 ---Skąd wziąłeś 250 metrów?
--- Koniec cytatu ---
Myślałem oczywiście o 200 metrach, a pisałem 250 (rezonator jest ustawiony przy drugim wskaźniku W11a, jeśli mowa o To)
--- Cytuj ---Ponieważ przypisywałem zdarzenia SHP do już istniejących odcinków torowych, przeto odległości te nieco się wahają i czasem są bardziej zbliżone do 150 niż 200m.
--- Koniec cytatu ---
To częściowo wyjaśnia dlaczego zapalają się tak późno. Jadąc w kabinie ta zwłoka jest praktycznie niezauważalna i można przyjąć śmiało, że w przypadku zbliżania się do To sygnalizacja SHP zapala się przy drugim wskaźniku W11a. Można również wnioskować, że skoro Ty przypisywałeś zdarzenia w odległości 200 metrów, wskaźniki W11a nie zachowują tej odległości.
Żabek:
Ja Was ludzie na prawdę nie rozumiem. Większość jest głucha na jakiekolwiek prośby twórców czy to tras czy taboru do Symka. Trzeba dokonywać cudów, żeby stworzyc model czy scenerię. Ale jak już przyjdzie co do czego, to nagle znajduje sie multum osób do krytykowania. A to że krzywo, a to że znowu za prosto i za idealnie, a to że wyskoczył przed szereg i sam stworzył jakiś dodatek. Tutaj kłócicie się o 50 metrów. Dotąd nie było wcale i było okej, a teraz jak Pixel poświęcił, jak sądzę dość sporo czasu na wstawienie SHP to zalała go fala krytyki. Jeszcze trochę i zacznę się zastanawiać co ja robię w takim gronie.
Pixel - nie widziałem tego, co zrobiłeś ale mimo to dziękuję Ci za to, że zrobiłeś coś dla Symulatora. Bo właśnie o to tu chodzi. :)
Pozdro
Żabek
EU07-457:
@Żabek, ale właśnie o to chodzi. Napisałem już wyżej, że bardzo fajnie, że @PixeL się tym zajął. Krytyka bynajmniej nie płynęła z mojej strony, a jedynie uwaga co do szczegółów. Skoro urealniamy scenerie starajmy się to robić maksymalnie dokładnie (myślę, że wiesz o co mi chodzi, gdyż poruszyłeś podobny temat przy okazji składów w PMP-PW).
Kawu:
Czy ktoś sprawdzał misję z pośpiesznym?
Niedawno sam wstawiłem dla tej misji eventy na SHP (bardzo podobnie jak Pixel). Niestety w obu przypadkach misja pośpiecha kończy się u mnie na wjazdowym na podg. Kociary, który wyświetla S1. Problem występuje u mnie m.in. na exe z Dizel Packa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej