Autor Wątek:  Jak zrobić budynek np. Dworca PKP w 3ds maxie?  (Przeczytany 1662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rozi

• Zasłużony dla Symulatora
  • Są zdjęcia = są modele.
  • Otrzymane polubienia: 135
Jak zrobić budynek np. Dworca PKP w 3ds maxie?
« dnia: 24 Sierpnia 2008, 03:29:39 »
1. Jak stworzyć takie zakrzywione krawędzie jak na prezentowanych tutaj modelach fotela i wersalki?
2. Czy można powielać fragment tekstury tak jak całą teksturę? ('tiles' z fragmentu bitmapy)
3. Kiedy nakładam teksturę na kilka powierzchni na raz, czy mogę zrobić tak, żeby na każdej powierzchni tekstura nie nakładała się oddzielnie tylko potraktować te powierzchnie jak jedną? I jeśli tak, to jak to zrobić?

Witam. Ja też ten zacząłem bawić się w 3ds max 7 i ten fotelik zrobiłem w 10 minut. Polecam zajrzeć tu i ściągnąć poradniki:
http://ajo.pl/poradniki-i-kursy-guides-courses/200829-rs-3d-studio-max.html

Należy się zarejestrować, ale warto. Ja zrobiłem fotel z pierwszego kursu. Pozdrawiam

Offline TeKatka

• Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Sierpnia 2008, 09:55:36 »
Ja akurat jestem tam zarejestrowany, więc jak ktoś chce to mogę linka zapodać. A może wstawić to na serwer eu07, czy nie warto zaśmiecać?

Offline AtapiCl

• Zasłużony dla Symulatora
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Sierpnia 2008, 10:44:23 »
Ja akurat jestem tam zarejestrowany, więc jak ktoś chce to mogę linka zapodać. A może wstawić to na serwer eu07, czy nie warto zaśmiecać?

Przypomnę coś Wam. To forum nie jest forum warezowym. Na tym forum nie wolno rozpowszechniać publicznie jakichkolwiek pirackich dzieł, za które normalnie trzeba zapłacić. Czyli programy, książki przeskanowane... Był już na ten temat wątek, bo kogoś sumienie gryzło, że na forum oszukujemy, bo i tak wszyscy mają np. pirackiego 3dsa. Uświadamiam Wam, że sprawą forum nie jest to, kto i co ma na dysku swojego komputera, bo za to odpowiada user, nie administracja forum. Sprawą forum jest to, aby żaden link do lewej wersji jakiegoś dzieła tu się nie pojawił.

Proszę moderatora o zrobienie porządku.
Dziękuję.

Wydzielam.
/ REWIZOR
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpnia 2008, 12:10:38 wysłana przez REWIZOR »