Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Propozycja konkursu.

<< < (3/3)

AtapiCl:

--- Cytat: Sm 42 driver w 04 Sierpnia 2008, 18:47:50 ---PS. Wyedytowany poprzedni post, odpowiedź dla @ZiomalCl :)

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Sm 42 driver w 04 Sierpnia 2008, 17:08:21 ---W sumie to masz rację, ale w sumie tak dobrze nam się rozmawia to powiem jeszcze coś ;)
Byłoby do wyboru: albo stacja, albo ok 5 km szlaku. Wtedy można byłoby połączyć to wszystko i ewentualnie wydać jako "projekt zbiorowy" :D
Napisz co sądzisz na ten temat :)
Pzdr

--- Koniec cytatu ---

Wiesz dobrze, że nie muszę na to odpowiadać ;]

Swoją drogą wyobraź sobie takie sklejanie, dopasowywanie terenu itd. Lepiej zrobić swój projekt przemyślany i spisany gdzieś od początku do końca. Wedle pomysłu autora, a nie dostępnych maxów.

--- Cytat: mk1992 w 04 Sierpnia 2008, 18:41:19 ---ZiomalCl: tym userem byłem ja... ;)

--- Koniec cytatu ---

Tak, wiem ;d

Sm 42 driver:

--- Cytat: ZiomalCl w 04 Sierpnia 2008, 20:56:13 ---Swoją drogą wyobraź sobie takie sklejanie, dopasowywanie terenu itd. Lepiej zrobić swój projekt przemyślany i spisany gdzieś od początku do końca. Wedle pomysłu autora, a nie dostępnych maxów.

--- Koniec cytatu ---
W sumie też fakt ;]
Innych userów również proszę o wyrażanie swoich opini :)
PS. @Ra: Jak wychodzi Ci to "sklejanie" scenerii?

Ajusto:

--- Cytat: Sm 42 driver w 04 Sierpnia 2008, 21:19:03 ---Innych userów również proszę o wyrażanie swoich opini :)

--- Koniec cytatu ---
To ja się wypowiem :)
Można by zrobić konkurs nie tylko dotyczący scenerii ale jakiegokolwiek dodatku do MaSzyny. Nagrody...? Niekoniecznie. Nagrodą może być jedynie to, że jak coś jest dobrze wykonane to niech inni userzy uszanują to, że autor poświęcił czas na wykonanie czegoś dla ogółu i niech nie ględzą, że im coś nie pasuje jak sami nie umieją czegoś zrobić. Co do scenerii, to faktycznie jest lepiej zrobić całą scenerie niż potem "sklejać" kilka różnych projektów w jedną całość;]

Ra:
Chyba średnio. Wydawało mi się, że powinno być parę osób, które miałby jakąkolwiek koncepcję, co by z czym pasowało połączyć i w którym miejscu. Jednak nikt taki się nie objawił. Aktualnie są trzy kwestie do rozwiązania: trzy trasy są w trakcie tworzenia i nie wiadomo, jaki kształt będą miały finalnie; Zwierzyniec musi być mocno przerobiony, żeby się nadawał do łączenia; nie wiem, czy na górę od Quarka dać Drawinowo, czy Myślenice.

Ja bym proponował, jeśli już robić scenerie, to realistyczne. Wtedy każde 5km szlaku się przyda. Właśnie zrobiłem generator, który potrafi z danych SRTM wygenerować teren (wymaga jeszcze dopracowania). Teren można pokryć zdjęciami satelitarnymi (do rozwiązania jest kwestia licencji na wykorzystanie zdjęć oraz dobranie optymalnej rozdzielczości). Obecnie cyfrowe aparaty fotograficzne są coraz bardziej dostępne, więc można tworzyć tła oraz fotorealistyczne tekstury budynków. Można zacząć od szlaków bez sieci elektrycznej.

Sm 42 driver:

--- Cytat: Ra w 04 Sierpnia 2008, 22:45:15 ---Ja bym proponował, jeśli już robić scenerie, to realistyczne. Wtedy każde 5km szlaku się przyda.
--- Koniec cytatu ---
To jest myśl! :) Prześpię się z tym i zobaczę co wymyślę.

--- Cytat: Ra w 04 Sierpnia 2008, 22:45:15 ---Właśnie zrobiłem generator, który potrafi z danych SRTM wygenerować teren (wymaga jeszcze dopracowania). Teren można pokryć zdjęciami satelitarnymi (do rozwiązania jest kwestia licencji na wykorzystanie zdjęć oraz dobranie optymalnej rozdzielczości). Obecnie cyfrowe aparaty fotograficzne są coraz bardziej dostępne, więc można tworzyć tła oraz fotorealistyczne tekstury budynków. Można zacząć od szlaków bez sieci elektrycznej.

--- Koniec cytatu ---
A ja się od dłuższego czasu martwię jak by tu "sklecić" teren do swojej realnej scenerii :)

--- Cytat: Ajusto w 04 Sierpnia 2008, 22:42:33 ---To ja się wypowiem :)
Można by zrobić konkurs nie tylko dotyczący scenerii ale jakiegokolwiek dodatku do MaSzyny. Nagrody...? Niekoniecznie. Nagrodą może być jedynie to, że jak coś jest dobrze wykonane to niech inni userzy uszanują to, że autor poświęcił czas na wykonanie czegoś dla ogółu i niech nie ględzą, że im coś nie pasuje jak sami nie umieją czegoś zrobić. Co do scenerii, to faktycznie jest lepiej zrobić całą scenerie niż potem "sklejać" kilka różnych projektów w jedną całość;]

--- Koniec cytatu ---
Wziąłem scenerię, bo myślę, że są mi "bliższe" niż na przykład modelowanie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej