Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Prace nad HTV i STV

<< < (6/8) > >>

Dżyszla:
Jedyne co jest, to jeśli w scenerii będzie:

--- Kod: ---              none                            none
(x1,y1,z1)----------(x2,y2,z2) (a1,b1,c1)-----------(a2,b2,c2)
                      (vx2,vy2) (wa1,wb1)

--- Koniec kodu ---

gdzie (x2,y2,z2)=(a1,b1,c1) i z1=z2=c1=c2 oraz (vx2,vy2)=(wa1,wb1)=(0,0), x, y, a, b - współrzędne, vx,vy,wa,wb - wektory

To STV zrzuci to do:

--- Kod: ---                     none
(x1,y1,z1)----------------------------------(a2,b2,c2)

--- Koniec kodu ---

I tak będzie widoczne w programie.

Reszcie przekazuję, że Mariusz już testuje wersję beta :)

Krzysiek626:
Padło tu już kilka pomysłów, dorzucę coś jeszcze.
Czy w głównym oknie start.exe można dołożyć wybór  z którego EU07.exe odpali się wybrana trasa?

Powstało już kilka exeków które są wzajemnie niekompatybilne. Jest kiladziesiąt tras pisanych pod konkretne exeki. Możliwość skojarzenia
 trasy (SCN) z konkretnym exekiem powinna ułatwić uruchamianie tras z problemami.

Mariusz1970:
Można to zrobić za pomocą pliku bat. Plik bat zawierałby menu tras. Po wybraniu trasy kopiowałby odpowiedni eu07.exe do głownego katalogu maszyny, a następnie uruchamiałby start.exe. Jak chcesz to Ci to zrobie. Nie wiem tylko jak baty i jego polecenia zachowują się w XP i nie wiem czy jest sens robienia tego, gdyż wszystkie najważniejsze trasy chodzą pod nowym exe.

Pozdrawiam
Mariusz

defiler:
Bez zarzutow. Ja uzywam *.bat'a ktory zrobiles do czyszczenia glownego katalogu maszyny z *.txt'ów, jest to bardzo wygodne i blyskawiczne.

Swoja droga, stary wyjadacz z Ciebie skoro jeszcze pamietasz te dosowskie komendy ;) Ja mialbym z tym chyba problem, bo ostatio w DOSie siedzialem na moim staarym wysluzonym 386:D

pozdro

Krzysiek626:

--- Cytat: "Mariusz1970" ---Można to zrobić za pomocą pliku bat. Plik bat zawierałby menu tras. Po wybraniu trasy kopiowałby odpowiedni eu07.exe do głownego katalogu maszyny, a następnie uruchamiałby start.exe. Jak chcesz to Ci to zrobie. Nie wiem tylko jak baty i jego polecenia zachowują się w XP i nie wiem czy jest sens robienia tego, gdyż wszystkie najważniejsze trasy chodzą pod nowym exe.

Pozdrawiam
Mariusz
--- Koniec cytatu ---

Myślałem o tym żeby w katalogu EU07 dać wszystkie exeki:
 stare EU07.exe i nowsze pod nazwami przykładowo: EU07p.exe     i EU07nn.exe (najnowsze)
Wtedy nie trzeba kopiować exeka tylko go wskazać w menu start.exe
Przypadek z suką i zmianą wagonów w Dejawach, ale nie tylko wskazuje na celowe nie przerabianie i grzebanie w tych plikach scn. One działały dobrze ze starymi exekami.  Raczej celowe byłoby posiadanie możliwości wybory exeka dla danej scenerii.
Ja mam WIN ME. i nie mam problemów z batami. Bat do kasowania txt jest świetny,  szczególnie że ilość misji i tras powoduje ich lawinowe gromadzenie. Mariusz jeśli nie sprawi Ci to kłopotu, ja niestety nie potrafię zrobić takiego bata to poproszę. Ponieważ było kilka pomysłów dotyczących stv to wydawało mi się że mój pomysł nie jest bardzo trudny do wprowadzenia. Co nie oznacza że jest mądry. Poproszę więc autora programu o wypowiedź.

I na koniec marzenie ściętej głowy:
wybierasz scenerie, loka klikasz start  aprogram sam wie którego ma użyć exeka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej