Autor Wątek:  Wiadomość PW  (Przeczytany 8985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1992

• Otrzymane polubienia: 0
Wiadomość PW
« dnia: 24 Marca 2008, 11:44:56 »
Witam. Dostałem od jednego użytkownika pewną wiadomość, ale nie potrafię jej zrozumieć, prosiłbym kogoś o pomoc, a brzmi ona tak:

Hej jak zrobiłeś te wagony ja też chce jak nazywa się plik w którym są te rzeczy??

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam!

P.S-nie wiem jak Wam, ale mi się wydaje, że jeżeli ktoś decyduje się na pisanie PW do kogoś, to powinnien wyrazić troche szacunku do odbiorcy i przeczytać z 10 razy to co napisał, aby było to dla czytającego w miare zrozumiałe. Ponadto pisze się prywatnie do kogoś, że "ja chce"? Można by to chyba zastąpić czymś w stylu "byłoby problemem podesłać mi", "czy mógłbym prosić o udostępnienie"...

Nic, czekam na Wasze zdanie i o wspomnianą pomoc.
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2008, 11:46:58 wysłana przez mk1992 »

Offline Cesky Kretek

• Zasłużony dla Symulatora
  • Trust no one.
  • Otrzymane polubienia: 159
Odp: Wiadomość PW
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Marca 2008, 12:20:59 »
Albo jest to osoba mająca <10 lat, albo jakiś nieuk, który przebrnął (nie wiadomo jak) przez kawał życia, nie potrafiąc wyrazić poprawnie tego o czym mówi.

Ja to rozumiem w ten sposób:
Hej. Jak zrobiłeś model tego wagonu? Ja też chciałbym tak tworzyć modele. Jak nazywa się program w którym tworzysz takie modele?

Osobiście napisałbym krótko, coś w stylu 'naucz się pisać poprawnie, a otrzymasz ode mnie odpowiedź' lub coś w tym stylu.
Tak czy siak - autor powinien kupić sobie elementarz.

Offline mk1992

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marca 2008, 12:28:33 »
Albo jest to osoba mająca <10 lat, albo jakiś nieuk, który przebrnął (nie wiadomo jak) przez kawał życia, nie potrafiąc wyrazić poprawnie tego o czym mówi.

Skąd wiedziałeś?

Ja to rozumiem w ten sposób:
Hej. Jak zrobiłeś model tego wagonu? Ja też chciałbym tak tworzyć modele. Jak nazywa się program w którym tworzysz takie modele?

W tym rzecz, że nie jestem autorem żadnego wagonu, jedynie robie wnętrza do PRów. Tak czy owak, ciekawie mi to "przetłumaczyłeś".

Dzięki za pomoc.

Offline Grzegorz KK

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Marca 2008, 12:28:50 »
Tak czy siak - autor powinien kupić sobie elementarz.
dokładnie :-).
PS: Dlaczego nie ma opcji kasowania swoich postów??. Czy po prostu wyłączone na stałe?.
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2008, 12:33:26 wysłana przez Grzegorz KK »
Nikon D60+18-55 II
PMR Twintalker 5710 X2 (Niezawodna łączność na szlaku i w terenie)
Sony Full HD HDR-CX-115 (uzupełnienie siatki jakością FUll HD)

Offline mk1992

« Odpowiedź #4 dnia: 24 Marca 2008, 12:36:17 »
Chyba wyłączono na stałe, toczyła się dyskusja na ten temat na forum.

Wracając do tematu, napisałem stosowną wiadomość do tego kolegi. Przy okazji przeglądałem sobie wszystkie wiadomości, uchowała się taka:

"czesc mozesz mi wytumaczyc <jezeli wiesz> chodzi mi o ten symulator...umiem juz odpalic lokomotywe i ruszyc tylko mam problem z jazda caly czas zalancza mi sie czujnik i mam hamowanie... dlaczego nieda sie jechac normalnie.. mozesz mi pomuc z odp na to pyutanie albo moze wiesz kto wie
pozdrawiam rysio82:)"

Data: 30.stycznia.2008r.

Nie wiem jak to nazwać, nie odpisywałem na tą wiadomość, ale mógłbym napisać, żeby nauczył się poprawnie pisać, znając życie odpowiedź zwrotna brzmiała by "dyslektyk", czy to zwalnia od "normalnego" pisania?

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 445
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Marca 2008, 12:48:09 »
Powtórzę po raz kolejny, gdyby wrócił styl moderowania prezentowany dawno temu przez @Wingera dawno mieli byśmy spokój na forum i porządek. Co do wiadomości to zacząłem olewać tych którzy nie umieją napisać poprawnie jednego zdania. To jest także informacja dla userów którzy chcą pisać do mnie o pomoc lub pytają jak zostać betatesterem. Proszę przemyśleć za nim coś sklecicie i wyślecie.
Dla bardzo młodych wiekiem i doświadczeniem ( zwiekiem różnie jest)   stworzył bym specjalny dział. Oni też powinni i mogą korzystać z dobrodziejstw symulatora, trzeba im to umożliwić. Tak by byli zadowoleni, a nam nie psuli krwi. Ze świątecznymi pozdrowieniami Krzysiek626

No w tym zdaniu to nie powinienes robic takich bledow :) Iwan

Nie jestem doskonały, to prawda.
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2008, 16:27:52 wysłana przez Krzysiek626 »

Offline |andy|

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Marca 2008, 12:54:57 »
(...) Co do wiadomości to zacząłem olewać tych którzy nie umią napisać poprawnie jednego zdania. (...) 
(...) stworzył bym specjalny dział. (...)

Dałeś popis ;)

Offline mk1992

« Odpowiedź #7 dnia: 24 Marca 2008, 12:56:46 »
Cytat: andy
Dałeś popis ;)

Każdemu się zdarzy, ja również popełniam takie głupie błędy. Ale nie do przesady jak co poniektórzy na PW...

Widac... Iwan
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2008, 14:15:25 wysłana przez iwan »

Offline |andy|

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Marca 2008, 13:00:22 »
Każdemu się zdaży, ja również popełniam takie głupie błędy. Ale nie do przesady jak co poniektórzy na PW...

No nie da się ukryć :D

Offline mk1992

« Odpowiedź #9 dnia: 24 Marca 2008, 13:05:03 »
Wpadłem we własne sidła...

P.S-teraz przeczytałem 3 razy moją wypowiedź, nie widze już błędów...

Offline EU07-457

• dyrektor lokomotywy
    • Paweł Telega - fotografia kolejowa
  • Otrzymane polubienia: 5
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Marca 2008, 13:10:03 »
Wpadłem we własne sidła...

widze

...wniosek z tego prosty. Zanim zaczniemy "jeździć" po kimś za nieumiejętność poprawnego pisania zacznijmy od siebie.
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2008, 13:12:10 wysłana przez EU07-457 »

Offline Grzegorz KK

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Marca 2008, 13:28:51 »
Amen. :)
Nikon D60+18-55 II
PMR Twintalker 5710 X2 (Niezawodna łączność na szlaku i w terenie)
Sony Full HD HDR-CX-115 (uzupełnienie siatki jakością FUll HD)

Offline mk1992

« Odpowiedź #12 dnia: 24 Marca 2008, 13:36:33 »
...wniosek z tego prosty. Zanim zaczniemy "jeździć" po kimś za nieumiejętność poprawnego pisania zacznijmy od siebie.

Z jednej strony masz rację. Ale patrząc z innej perspektywy, nikt nie jest doskonały, każdemu się może zdarzyć literówka bądź błąd ort. Nie ma w tym nic złego, mod go poprawi i na przyszłość będzie wiedzieć, że zdarzyć pisze się przez "rz". Ale chodzi o to, że pisząc do kogoś prywatną wiadomość, jest w niej taki słowotok, że trzeba się pytać innych o co w takim PW chodzi, ilość błędów też jest duża, rozumiem jak by to był jeden, no bo jesteśmy ludźmi, ale więcej to już jest lekka przesada.

Offline Marcin1992

• Nokia Modder
    • Modyfikacje telefonów Nokia - www.NokiaHacking.pl
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Marca 2008, 14:13:18 »
Hej jak zrobiłeś te wagony ja też chce jak nazywa się plik w którym są te rzeczy??

Widać że koleś dostał niedawno neostradę i nie kojarzy jeszcze pewnych spraw.

mk1992, prawidłowa odpowiedź, mogłeś jeszcze podać link www.zanimnapiszesz.ovh.org koleś by sobie przeczytał co nieco. Stara zasada mówi: "Głupie pytanie - głupia odpowiedź."