Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowości taborowe by Sakorius - Profeta - Sigman - Hunter
DiDok:
To już zależy raczej od tego, ile Jagodzianek/Cargo nafocą userzy =] Ale w sumie kilka tekstur w starym malowaniu też by się przydało...
bohunIC:
Bardzo ładne loki, trzeba pochwalić twórców. Ale ja chciałbym się dowiedzieć czy robiliście testy na FPS? Jeśli tak to jak to wygląda w praktyce? Textury są dość wysokiej jakości jak na moje ''szklane'' oko a co za tym idzie renderowanie. Ja tylko tak z myślą że coraz więcej mamy dobrych rzeczy do symka jak loków, modeli, itd. A w stosunku do polepszenia wydajności samego symka nie wiele się dzieje. Możemy w którymś momencie strzelić sobie gola bo po wstawieniu super dopracowanych modeli loków, wagonów, trakcji, zajebiaszczych budynków plus wypasiona trasa = prezentacja multimedialna na monitorze!
Sakorius:
--- Cytat: bohunIC w 11 Lutego 2008, 10:12:03 ---Bardzo ładne loki, trzeba pochwalić twórców. Ale ja chciałbym się dowiedzieć czy robiliście testy na FPS?(...)
--- Koniec cytatu ---
Przeprowadziłem taki test na trasie Quark w rejonie stacji Wielki Kac. Poniżej zamieszczam screeny na których widać liczbę FPS.
Ilość FPS przy starym oficjalnym modelu EU07:
Ilość FPS przy nowym modelu EU07:
Jak widać spadek wynosi ~4 FPS.
Dla ścisłości dodam jeszcze, że stary model EU07 ma 5822 poly, natomiast nowy model ma 27143 poly.
Test przeprowadzałem na komputerze w następujących parametrach: Pentium 4 HT 2,8GHz, 512 MB RAM, Radeon 9600 (RV350) 128MB RAM. W Maszynie był włączony RenderAlpha oraz rozdzielczość 1280x1024 z 16 bitową paletą kolorów.
bohunIC:
Cieszy mnie tak mały spadek FPS. Sławek widze że testy robiłeś na starej trakcji, jeśli zechcesz jeszcze uzupełnić test nowych loków z nową trakcją, będę zobowiązany, podejrzewam ze FPS może spaść o kolejne ~ 4. To tylko dla pełnego porównania. Link do kompletnej nowej trakcji znajdziesz w dziale TRASY w wątku u odświeżonej sieci trakcyjnej znajduje się link, jeśli go jeszcze nie miałeś bądz preferujesz starą sieć.
Nie martw się o Quarka bo jest w moich rękach, potajemnie walczę z FPSem i terenem.
Pozdro i dzięki
uetam:
Kurcze, moze zrobimy cos z ta tekstura dachu bo ona szpeci kazdego loka...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej