Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowości taborowe by Sakorius - Profeta - Sigman - Hunter
Krzysiek626:
Napiszę krótko, Zdaje się że nie będzie monopolu na super siódemki i modele @Barta przestaną spędzać sen z oczu tym którzy ich nie mają.
To nie jedyna zaleta projektu. Nie chcę nikogo skrzywdzić, ale prawda jest taka że ostatnio zaczęły nas zalewać różne kabiny i poprawki do modeli. Niestety mnie nie podoba się taka tandeta "Made in P.R.C."
Teraz będzie profesjonalnie wykonany model którym będą ciszyć się wszyscy.
Ponieważ na moim dysku mam zdjęcia kilkudziesięciu lokomotyw robionych na tekstury pod ten model, wyrażę nadzieję że także one przydadzą się autorom projektu.
Wynik porannego polowania.
--- Cytat: Mateu w 11 Lutego 2008, 17:30:01 ---Kurcze, moze zrobimy cos z ta tekstura dachu bo ona szpeci kazdego loka...
--- Koniec cytatu ---
Jest na to rada, wiem gdzie można doskonale zrobić zdjęcia tekstury dachu do każdego loka, siódemki, świni, (czy świnie są nadal świniami?) i EP09. Jeden warunek potrzebna jest druga osoba.
Profeta:
Potwierdzam plany wykonania pierwotnej kabiny EU06. Co do rodzajów "dziewiątek" to zamierzam wykonać wszystkie, ale to zależy przede wszystkim od tego czy będę posiadał zdjęcia na tekstury. Ilość poly EP09 jest podobna do wyniku EU07, więc podejrzewam, że spadek FPS będzie podobny. Z resztą ilość tych maszyn w jednej scenerii jest raczej niska, więc nie powinno być żadnego problemu. Co do zdjęć na tekstury to proszę o kontakt mailowy.
Pozdrawiam!
EU05:
Panowie mieli do mnie pytania. To ja odpowiem ;)
Układ mapowania jest zupełnie nowy. Tekstura ma rozmiar 1024x512, w tga i rzecz jasna z użyciem alphy. Waga 1 pliku to circa 2 MB. To nie jest wiele.
Układu mapowania Barta nie mogliśmy wykorzystać z kilku względów. Po pierwsze, jego 4E nigdy nie zostały wydane i oficjalnie ich tekstury "nie istnieją". Po drugie - model jest o wiele bardziej zdetalizowany i niektóre rzeczy, które będą w 3D, nie były tam w ogóle uwzględnione. Itd, itp... :)
Namawiam do robienia zdjęć na tekstury. Zostało to już dokładnie omówione, przypomnę tylko, że do siódemek potrzebne będą zdjęcia 1 czoła, 1 boku w całości, zbliżenia ZT oraz rewizji (jeśli są obok siebie, to najlepiej na 1 zdjęciu, chyba że maszyna jest po ZNTKiM Gdańsk, który rewizję maluje z lewej strony pudła) a także zbliżenia naklejki WN znajdującej się pod reflektorem. Należy uważać, aby robiąc zdjęcia, nie uciąć żadnych elementów zarówno na czole, jak i z boku - zderzaków, lemieszy, kominków wentylacyjnych, skrzyń z akumulatorami itd.
ST44-003:
Nie wiem czy było to już w tym temacie, ale cóż. Czy planowana jest nowa kabina do dźiewiątki? I jeśli można, to podajcie liste loków, których zdjęcia potrzebujecie na text. :)
MK_Mariusz1982:
--- Cytat: ST44-003 w 17 Lutego 2008, 20:59:04 ---Nie wiem czy było to już w tym temacie, ale cóż. Czy planowana jest nowa kabina do dźiewiątki? I jeśli można, to podajcie liste loków, których zdjęcia potrzebujecie na text. :)
--- Koniec cytatu ---
Owszem było, potrzeba zdjęcia EU/EP07, EP09, SU45 i SM42.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej