Niedawno światem wstrząsneły zdjęcia pochodzące z dziennika "The Daily Mail". Zawierały one zapis z kamer łazika "Spirit", które uchwyciły chodzącego... MARSJANINA!
Witam. Dlaczego kłamiesz, pisząc ze "całym swiatem wstrząsneły" owe zdjecia rzekomo postaci obcej planety? Ja nic nie słyszalem na ten temat, a uwierz mi, na bieżąco śledzę poszczególne zródła informacji...
Pozatym, powiem Wam cos zwiazanego z tym tematem; dzisiejsza ludzkość stara nawet na siłę wmówić sobie niektore rożne, czasami sprzeczne z ludzką logiką, zdarzenia. Cały sens w tym zamieszaniu polega tylko i wyłacznie na naszej bujnej wyobrazni, i zakłamaniu w jakim musimy egzystować. Zyjemy w XXI wieku, gdzie codzienne obcowanie ze zdarzeniami wczorajszego dnia powoli zaczyna nas nudzić. I dzieki temu powstają najróżniejsze pomysły, intrygi, które z biegiem czasu uczą nas jak swiat(...), jest ukształtowany; patrzymy na informacje,a nie na jej sens :)
Ufolu..lolki. Znam je tylko z bajek, opowiadan. Zaznaczyałem odpowiedz że "trudno jest mi powiedziec", ale powiem w ten sposób; nie wierze w UFO, postaci z innych planet, bo nie zostało to udokumentowane żadnym rzeczowym dowodem. Sadzę jednak iż nie jestemy sami w tym całym wszechswiecie. Dlaczego taka rozbieżność w moim rozumowaniu? Otwórz wszechswiat jest tak wielki że nie sposób nam ludziom wyobrazić sobie co znajduje sie na jego koncu, kto wie... Tyle ode mnie ;-)
PS.: Krzysiek626 zwrócił mi jedną uwagę na temat tego postu. Wiara katolicka:
"jeśli przyjąć że religia opiera się na wierze... to czemu nie wierzyć że są ufo lolki" ?
Nie chcę tutaj rozpoczynać goracej debaty na temt katolicyzmu, bo moze zrobic sie nie przyjemnie, a temt był inny, wiec powiem krótko. Napisałem tak jak to wszytsko postrzegam, nie od dzis wiemy ze "wiara" powoli kieruje człowiekim. Ważne jest to jaka jest nasza wiara i w co. Ważne jest również czy nasza wiara ma sens, ale o tym to juz my musimy zdecydować.
Pozdrawiam.