Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Trasa Murmów - Końcówki
Siarka95:
Ale najpierw się w quarka pogapiłem z kilka razy a potem zrobiłem tak samo i nie wyszło xO
mk1992:
Podpinam się do prośby @Mateu i @GłowaWojtas'a.
Sm 42 driver:
Witaj. Jeśli chodzi o includy to:
include nazwa_pliku.inc end
plik musi być w katalogu SCENERY
Jescli masz plik w folderze scenery i jeszcze w jakimś folderze to musisz podać ścieżkę. np. :
include nazwa_folderu/nazwa_pliku.inc end
folder musi być w katalogu SCENERY
PRZYKŁADY:
include drzewka.inc end
include mojatrasa/drzewka.inc end
I tam do tego pliku *.inc wstawiasz np. do jednego domki, do drugiego teren ... itp. A potem w głównym pliku scenerii zwącym się: nazwa_scenerii.scn robisz wywołanie pliku *.inc.
Pozdrawiam
PS. Zastanawiam się nad jakimś tutorialem do pisania tras do notatnika ;)
Krzysiek626:
--- Cytat: Siarka95 w 16 Stycznia 2008, 15:29:41 ---Ale najpierw się w quarka pogapiłem z kilka razy a potem zrobiłem tak samo i nie wyszło xO
--- Koniec cytatu ---
Postaraj się zrozumieć jak działają wpisy include.
Chociaż domniemam że błąd tkwi w rozszerzeniu pliku ***.inc
Zmiana rozszerzenia pliku pisanego w notatniku z txt na inc skazana jest na niepowodzenie.
Jeśli piszesz plik inc otwórz sobie jakąs kopię innego inca. Skasuj jego zawartość i napisz tam to co potrzebujesz. Zamknij plik i podłącz do scn, następnie odpal i sprawdź skutki.
Poprzednik opisał jak podłączyć taki ***.inc
Tutoriale to są, tylko musicie sobie je poszukać na forum:)
--- Cytat: mk1992 w 16 Stycznia 2008, 15:43:13 ---Podpinam się do prośby @Mateu i @GłowaWojtas'a.
--- Koniec cytatu ---
Przeważnie jak uruchomiłem scenerię, dawałem screeny. Nie ma co pokazać więc szkoda pracy.
Zdziwiony jestem że Wasza ciekawość nie zmobilizowała Was do działania.
Nie opłaca się ściągać scenerii.
prof_klos:
Ale mimo wszystko, by zapobiec dalszej ciekawości, pokażę zrzut ekranu z tej trasy.
Jest to jej odcinek, jednakże cała wygląda mniej więcej w ten sposób :>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej