Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Import danych z układem torowym do 3DS
Paul:
Witam
Do osób znających się na MaxScript - czy jest możliwość zrobienia importu danych o układzie torowym do 3DS, ale nie z pliku, tylko np. poprzez wywołanie listy funkcji dodających nowe odcinki/zwrotnice z konsoli skryptów?
PS. Wiem, powtarzam się z wątkiem, ale poprzednio nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi :P
Pozdr, Paweł
uetam:
Wiem, ze opcje importu z pliku zrobil speed, w ostatniej wersji byl import praktycznie wszystkiego ale ta wersja chyba zaginela...
Paul:
Mi import w najnowszej wersji skryptów jaką mam (by firleju) (ani w żadnej innej) nie działa - wstawia tylko zielonego box-a na środku sceny i nic poza tym.
Pozdr, Paweł
RooteK:
Ja tak miałem w jednym ze skryptów.
Ale zainstalowałem inne, qmpel dał mi linka na GG, i exportuje ładnie układ torowy :) Tylko szyny na zwrotnicach nie są takie jak bym wstawił nowy rozjazd (przekżywiony jeden tor, łuk) ale proste.
Paul:
Dotarłem do wersji skryptu działającej "bardziej" niż poprzednio: zaimportowało wszystkie tory robiąc lustrzane odbicie w osi x, bez wektorów kontrolnych i parametrów z zakładki User Defined, zwrotnice pominęło wogóle. Jest jakaś nowsza wersja w której to działa?
Pozdr, Paweł
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej