Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do exportu i importu modeli *t3d i *scn do Zmodelera
Ra:
Jeszcze co to jest:
--- Cytuj ---wire: false
wiresize: 1.0
opacity: 100.0
2 <- FaceSmoothGroup
--- Koniec cytatu ---
Ponadto, jakie jest znaczenie dokładności liczb? Rozumiem, że pozycje wierzchołków są w metrach.
Jak wygląda transform dla przechyłek, wskazówek i innych ruchomych rzeczy? Jak się ustawia kierunek kręcenia się kół? Czy wartości rzędu 1E-3, 1E-7 w transform mają jakieś znaczenie?
Na jakim poziomie są szyny? (Jakie są współrzędne wózka?)
Można skądś pobrać jakieś klasy w C?
A co do innych formatów, interesowałyby mnie klasy i biblioteki do ich obsługi (np. DLL plus include ze szczegółowym opisem).
Może prościej napisać filtr importu/eksportu do ZModelera?
Ra:
Autor ZModelera wypowiedział się, że optymalnie by było zrobić konwersję pomiędzy T3D i 3DS. Pobrałem sobie ZModeler v1.07 Software Development Kit i tam są klasy do eksportu i importu 3DS (jest też coś takiego do wersji ZModeler2, ale ten nie uruchamia się na moim komputerze, więc sobie darowałem).
Znalazłem też inną klasę:
--- Cytuj ---.3DS file format exerciser v1.2.
Written by Javier Arevalo, AKA Jare/Iguana.
--- Koniec cytatu ---
Byłbym wdzięczny, jakby ktoś mnie mógł uraczyć maksymalnie prostym modelem (ewentualnie kilkoma) zapisanym jednocześnie w .3DS oraz .T3D.
Format 3DS już prawie rozumiem... Parę przykładów .3DS też znalazłem...
Siarka95:
No to rozkminiaj szybko i bardzo cie prosze: napisz go, bo ja sie doczekac nie moge kiedy wreszcie cos swojego do maszyny zrobie :P
Sklejenie wątków.
Mod by Żuk
Sory za dubla ale nikt by nie zauważył:
No to jak? (Nie)Wykonalne? (Nie)Zrobione?
Krzysiek626:
Stary wyluzuj, tu nie piekarnia. Jak zrobi to będą, diabelsko nie ładnie tak poganiać. Moderatorzy nie lubią takich postów.
DiDok:
Szkoda, że nie da się zrobić filtra do ZModa 2, ale będę się cieszył nawet jak wyjdzie takowy do wersji 1.x... Wyjdzie skrypt = po maturze zrobię kilka modeli do symka (jakieś budy. stacje, w porywach dumba albo loka jak poczytam tutoriale), o ile nie zapomniałem jak sie robi modele w ZM =] Kto wie, może nawet wcielę w życie moją chorą ideę Metra Łódzkiego... xD
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej