Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Serwer danych - rejestracja użytkowników

<< < (2/4) > >>

Krzysiek626:
Skoro wiadomo do czego dążymy pomyślałbym o powtórnej rejestracji. Baza forum nie grzeszy doskonałością, ale nie tylko dlatego (Odnośne uwagi wymieniłem z autorem). Ponieważ jest więcej okoliczności do podjęcia decyzji pewniej podejmiesz ją sam jako autor. Najważniejsze by jeszcze parę mądrych wypowiedzi padło w tym wątku. Szczególnie ludzi znających forum od strony technicznej.

Poscikk:
ZTCP, to ktoś kiedyś pisał, że miejsce na dysku, przeznaczone na przechowywanie użytkowników jest już na wyczerpaniu. Były też rozmowy o wykasowaniu starych, nieaktywnych użytkowników, ale to by było chyba nie w porządku.

El Mecánico:
No to w pożądku, macie rację. Nie dzielimy na podgrupy, ale i nie dajemy plików szyfrowanych na ten server. Rejestracja może odbywać się powiedzmy przez program, który wyśle odpowiednie zgłoszenie, a potem mailem odpowiedź z kluczykami, które wprowadzamy w programik. Były by to powiedzmy login i hasło do servera ftp (no, trzeba by było przejść z http na ftp (tak, wiem, są święta a ja upierdliwy jestem:D)). Logowanie na anonymous jak zawsze tylko do odczytu.
I lista użytkowników rozłączna z listą forumowiczów:) Inaczej możemy nie dojść do ładu.

Krzysiek626:

--- Cytat: Poscikk w 24 Grudnia 2007, 19:41:40 ---ZTCP, to ktoś kiedyś pisał, że miejsce na dysku, przeznaczone na przechowywanie użytkowników jest już na wyczerpaniu. Były też rozmowy o wykasowaniu starych, nieaktywnych użytkowników, ale to by było chyba nie w porządku.

--- Koniec cytatu ---
Pościkk to nie to samo miejsce by było. O ile coś nie pokręciłem.

ShaXbee:
Spójrzcie proszę do swoich profili ;) Wspólnie z Ra przedyskutowaliśmy sprawę i udało się znaleźć kompromis - dodatkowe informacje są przechowywane na serwerze danych, a weryfikacja użytkownika jest wykonywana w połączeniu z bazą forum za pomocą klucza.

Proszę o nie wklejanie ani dzielenie się swoimi kluczami :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej