Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Serwer danych - rejestracja użytkowników
El Mecánico:
Post pewnie zaraz poleci na bocznicę, ale co mi tam. Shax, Ra: jesteście jedyni w swoim rodzaju:D
PS. Żeby mi żaden zaraz nie wyskoczył, że wazelina:P
uetam:
--- Cytat: El Driver w 25 Grudnia 2007, 20:11:48 ---Post pewnie zaraz poleci na bocznicę, ale co mi tam. Shax, Ra: jesteście jedyni w swoim rodzaju:D
PS. Żeby mi żaden zaraz nie wyskoczył, że wazelina:P
--- Koniec cytatu ---
Wazelina i OT jednoczesnie :D
----
Ra: a moze po prostu zrobic podzial na grupy uzytkownikow taki jaki mam na forum?
normalni userzy, bugs, devs ?
Bo jezeli damy kazdemu dostep do edycji to nam sie zrobi sliczny bałagan...
bohunIC:
Kazde szanujące sie biuro albo firma ma sprzataczki. Jak sie zasyfi to sie posprzata! Wg mnie jest duzo niedoceninych osób na forum które zasługują na docenienie, nie róbmy podziałów na Polske A i Polske B.
Ra:
No więc tak... Od wersji 1.0.36 możliwe jest tworzenie kont na serwerze danych. Każdy zalogowany użytkownik forum znajdzie w swoim profilu na forum swój prywatny klucz aktywacyjny (o długości 32 znaków). Klucz ten należy wpisać na zakładce Ustawienia, razem z nazwą, której się używa na forum. Następnie należy kliknąć przycisk o nazwie >> i otworzy się okno komunikacyjne. Tam należy nacisnąć przycisk Zmiana klucza. Spowoduje to utworzenie konta na serwerze danych, wygenerowanie nowego klucza i pobranie numeru Gadu-Gadu z profilu na forum. W związku z tym, przed założeniem konta wskazane jest dopisanie numeru Gadu-Gadu do profilu, przynajmniej na ten moment.
Nowo wygenerowany klucz jest zapisywany w ustawieniach. W każdej chwili możemy sobie wygenerować nowy, o ile mamy zapisany aktualny. W przypadku, gdy klucz zostanie utracony, można go sobie przesłać na numer Gadu-Gadu podany w profilu na forum. Po odebraniu klucza przez Gadu-Gadu należy go możliwie szybko zmienić na inny. (Używana jest cudza bramka www2gg i nie wiadomo, czy czasem wiadomości nie są jakoś logowane. Próbowałem uruchomić własną, ale z nieznanych mi przyczyn nie udaje się uzyskać połączenia z serwerami Gadu-Gadu.)
Na razie poza utworzeniem konta, zmianą klucza i przesłaniem go na Gadu-Gadu nie da się nic więcej zrobić. Ciekaw jestem, jak to będzie funkcjonowało. Gdyby pojawiły się jakieś problemy, możliwe jest, że konta na serwerze danych zostaną skasowane i trzeba będzie je ponownie założyć. Także na razie konta na serwerze danych tworzone są do testów.
Mihau:
U mnie wszystko działa.
Założyłem konto i wysłałem sobie klucz na gg ale mineło juz 10 minut i jeszcze nie doszedł.
Jak dojdzie to dam znac...
P.S. Świetny jest ten programik...Pozdrawiam.
EDIT: Próbowałem skompletować scenerię manewrowo-udało sie, nastepnie qark bohun- pomimo iż wyswietlało potrzebne pliki na serwerze nie udało sie ich pobrac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej