Autor Wątek:  Dziwne Zachowania Symulatora cz.2 pt. "Pociąg widmo..."  (Przeczytany 10929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patrykos

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 9
Dziwne Zachowania Symulatora cz.2 pt. "Pociąg widmo..."
« dnia: 27 Listopada 2007, 09:25:34 »
Witam.
Dzisiaj na służbie z pociągiem towarowym przeżyłem coś okropnego! Wjeżdżam na kopalnię, odstawiam wagony, oblatuje skład, hamuje przed nastawnią w celu zabrania papierów podpinam się pod skład z węglem i czekam i czekam i czekam (...).
W celu nie uśnięcia zaparzyłem sobie kawę ... patrze, jest! Pośpiech już na horyzoncie! No to luzuje skład i czekam aż dostanę sygnał odjazdu ... Pośpiech wjeżdża z rozkładową 125 km/h, wtedy właśnie wspomniało mi się Reptowo ... pośpiech już obok mnie! Piękna krakowska 07-483 z rozkładową 125km/h już miała mijać lokomotywe a tu nagle jak pier...! tzn. BUM! To kawa aż mi z pulpitu spadła! Nastąpiło rozerwanie(?) składu pośpiesznego! Siódema zaczeła się siłować z jakimś pociągiem którego nie było?
Screen:
http://img523.imageshack.us/my.php?image=5435pn6.jpg

Ale przygoda nie :>
Tak dla ciekawostki i zabicia nudów :)
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 445
Odp: Dziwne Zachowania Symulatora cz.2 pt. "Pociąg widmo..."
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Listopada 2007, 14:12:18 »
Ze względu na zły stan torowiska na od strony WK, należy postawić ograniczenie Vmax do 20km/h

Offline Patrykos

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Listopada 2007, 14:42:19 »
Do jutro (tj. 28 listopad) chłopcy z szopy będą naprawiać torowisko i zdejmować sieć na stacji Dejawy ze wględu na poprawę infrastruktury ;) Pośpieszne będą jeździć objazdem ( Skwarki-Koniewice ) od nowego RJ zwiększy się liczba pociągów towarowych na linii EC-Kopalnia ze względu na sezon grzewczy, w ten sposób ilostan CM Wielki Kack zwiększy się o 2 ST44 i 3 ET22...tj. ST44-089 (powracająca z PESY najprawdobodniej z nowym silnikiem), ST44-1041(Białystok), ET22-218(z Ostrowa), ET22-826(Bydgoszcz) i ET22-602(Białystok). W grudniu bieżącego roku, PKP PLK będzie modernizować jeden tor na odcinku WK - Dejawy i doprowadzi go do 160 km/h, nastąpi wymiana sieci i torowiska ... najprawdopodobniej zniknie budka dróżnika na przejeździe obok lasu na odcinku WK-Dejawy ... zostaną tam zainstalowane nowe urządzenia SSP. Ze wględu na modernizację, pociągi będą prowadzone wahadłowo, po modernizaci przewiduje się, wprowadzenie EC "Marchewka" Skwarki-Koniewice przez Wielki Kack, Dejawy. Do naprawy głównej (?) wysłano EU07-524, dostanie nowe, zielone malowanie, najprawdopodnie pójdzie w delegację do Krakowa :) Zaś planuje się, ściągnięcie w zamian krakowskiej 483 ;)

DLA DZIENNIKA KACKIEGO Patrykos ;-)

Ale historyjka :) Przepraszam za OF :)
Pozdrawiam, Patryk

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 445
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Listopada 2007, 14:52:06 »
Zaś planuje się, ściągnięcie w zamian krakowskiej 483 ;)
Nie uszło to mojej uwadze, mam nadzieje że wiesz co napisałeś. Grupa lobbystów zakochanych w tym loku już planuje przykucie się kajdankami jedną ręką do sprzęgu a drugą do kozła oporowego w szopie w  Krakowie. Niestety nazwy szopy nie podano, nie podano bo nie wiadomo jak szopa ma się nazywać i/lub nie znana jest jej lokalizacja. Ciekawe co na to Lajkonik?

Offline Patrykos

« Odpowiedź #4 dnia: 27 Listopada 2007, 14:54:51 »
Wiem co pisałem ;) Dostałem info od Pana xxx,  że krakowska 483 ma przejść na ilostan CM Kack. Zaś stara, chrupiąca 524 pójdzie tam, daleeeeko do Krakowa. Może przeniesiemy do Testu jako testowanie z nudów :)?
« Ostatnia zmiana: 27 Listopada 2007, 14:57:18 wysłana przez Patrykos »
Pozdrawiam, Patryk

Offline EU07-483

• EU07-483
    • Super spółka :)
  • Otrzymane polubienia: 168
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Listopada 2007, 14:56:46 »
Dostałem info od Pana Terczyńskiego (Żart oczywiście ;) ), że krakowska 483 ma przejść na ilostan CM Kack.

Zanim zaczniesz pisac nazwiskami sprawdz sobie kto się czym zajmuje.

A 483 Krakowa nie opuszcza - ma już herby, wiec na zawsze pozostanie w grodze Kraka. Kack moze sobie za to zabrac wszystkie trapezy ;P Od 316 i 317 zaczynajac.

O i jeszcze 127, bo to wiecej stoi niż jezdzi...
Jak będę duży zostanę maszynistą!

Offline Mihau

• Grafika - brak ciągnie z procka
  • Otrzymane polubienia: 18
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Listopada 2007, 15:10:20 »
Dostałem info od Pana Terczyńskiego (Żart oczywiście ;) ), że krakowska 483 ma przejść na ilostan CM Kack.

Zanim zaczniesz pisac nazwiskami sprawdz sobie kto się czym zajmuje.

A 483 Krakowa nie opuszcza - ma już herby, wiec na zawsze pozostanie w grodze Kraka. Kack moze sobie za to zabrac wszystkie trapezy ;P Od 316 i 317 zaczynajac.

O i jeszcze 127, bo to wiecej stoi niż jezdzi...
Jeżeli mowa o "trapezach" to u mnie na podwórku stoi EU07-490 z CM Gdynia... Nikomu jej nie oddam...
Strażak-ratownik, kierowca OSP Susz

Offline Poscikk

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Grudnia 2007, 01:42:55 »
Ja na półce za szybą trzymam ep09-043 żeby się nie kurzyła.

Zamykam, bo zaczyna się robić trollwątek.
Quark-t
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2007, 02:00:43 wysłana przez Quark-t »

Za sterami 138 godzin 28 minut :)