Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
"Konkurs" na połączenie scenerii
AtapiCl:
--- Cytat: Ra w 21 Listopada 2007, 01:43:57 ---Obsługą eventów będzie się w głównej mierze zajmował serwer ruchu. Będzie zapalał semafory, przekładał zwrotnice itd.
--- Koniec cytatu ---
Mam nadzieję, że znajdzie się możliwość sterowania ruchem kolejowym dla zapaleńców... ;-)
przepioramarcin:
Dzień Dobry Koledzy!
Mam jedno pytanie.
Czy projekt, o którym rozmawiacie, będzie udostępniony wszystkim użytkownikom?
Pozdrowienia z Sochaczewa. Marcin.
A kolega @Ra w pierwszej wiadomości napisał:
--- Cytat: @Ra ---Rzecz nie dotyczy obecnego symulatora i prezentuje moją prywatną koncepcję przetwarzania i wykorzystania danych, która nie musi zostać oficjalną.
--- Koniec cytatu ---
Quark-t
Ra:
Chyba źle zrozumiałeś. Nie ma czegoś takiego, jak "projekt, o którym rozmawiacie". Jest moja propozycja, w zakresie tego, co mogę zrobić. Chciałbym znaleźć kogoś, kto może zrobić tę część, co do której ja się nie czuję na silach.
Nikt nie pisał, że "nie będzie oficjalnie udostępniony". Chodziło mi o to, że moja koncepcja łączenia scenerii może się nie stać oficjalną częścią czegoś, co by miało te scenerie użytkować, ponieważ z nikim tego wcześniej nie uzgadniałem. Nawet jeśli powstanie jakiś wzajemny układ scenerii i ja to przetworzę do pewnej całości, to i tak nie ma gwarancji, że się to do czegokolwiek przyda.
Poza tym, jeśli nic nie zostanie zrobione, to oczywiste jest, że nie zostanie to udostępnione wszystkim użytkownikom, bo nie będzie nic, co by można było udostępnić. Jeśli zrobisz coś, to będzie większe prawdopodobieństwo, że powstanie coś, co się da udostępnić.
Ra:
Hm. Skoro nikt się jeszcze do konkursu nie zgłosił, to ja zaprezentuję moją pierwszą propozycję.
http://eu07.rainsted.com/scenerie/razem1.html
Kropki są ustawione co kilometr. Kolejno od góry od lewej:
Całkowo, Quark, Strzęsowiec
Jelitkowo, Zwierzyniec, Linia 546
Krzyżowa, Moczniki
Zwrotnicowo
Dodatkowo schematycznie zaznaczone są połączenia, które trzeba by było dosztukować dla lepszej przejezdności. Nie badałem szczegółowo, czy połączenia te pasują infrastrukturą. Do poprawy jest Zwierzyniec, ponieważ tam przedłużenia torów trafią na inne tory.
W zestawieniu tym brakuje scenerii: Bałtyk*, Testowo, Drawinów*, Cieplice**, Grandowo**, Kołtomowo, Krewetkowo, Krosowo**, Linia 53*, Manewrowo, Myślenice*, Tarniowo**, Terenowo**, Transylwania**, Quark2008*. (Gwiazdka oznacza, że na chwilę obecną nie wiem, jakie jest ułożenie torów, dwie gwiazdki - nie wiem, czy sceneria w ogóle nadaje się jakościowo do łączenia z innymi.) Celowo pominąłem scenerie realistyczne oraz kilka bardzo prostych.
Jeśli ktoś by chciał poprzestawiać inaczej te puzzle, to trzeba zapisać sobie stronę razem z obrazkami, a następnie zmieniać wartości top i left w parametrze STYLE. Wartości te muszą być wielokrotnościami liczby 16. Mapki scenerii nieobecnych w zestawieniu trzeba sobie zrobić samemu.
uetam:
Tylko co do calkowa to sceneria sie troche 'rozrosnie'... - http://img.wklej.org/images/9008059471.JPG
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej