Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

"Konkurs" na połączenie scenerii

<< < (3/7) > >>

darek71wrc:
@Ra to bardzo ciekawy pomysł na połączenie ( większości linii ), tylko że ten pomysł poddałem kiedyś ja. Stwierdzono, że nie ma sensu, a to komp nie uciągnie, a to scenerie są nie kompatybilne, a potem że po co wogóle itp. Pomysł jest dobry, bo większość tras była nie skończona. @Ra jeśli uda się Tobie wprowadzić ten plan w życie, to masz u mnie dużą flaszkę Pana Tadeusza! Pozdrawiam.

AtapiCl:

--- Cytat: darek71wrc w 20 Czerwca 2008, 15:01:11 ---@Ra to bardzo ciekawy pomysł na połączenie ( większości linii ), tylko że ten pomysł poddałem kiedyś ja. Stwierdzono, że nie ma sensu, a to komp nie uciągnie, a to scenerie są nie kompatybilne, a potem że po co wogóle itp. Pomysł jest dobry, bo większość tras była nie skończona. @Ra jeśli uda się Tobie wprowadzić ten plan w życie, to masz u mnie dużą flaszkę Pana Tadeusza! Pozdrawiam.

--- Koniec cytatu ---

...

Mylisz pojęcia. To nie jest łączenie tras dla obecnej wersji symka. Ty proponowałeś łączyć je właśnie dla tej, a komp by tego nie uciągnął...

Ten temat jest o łączeniu scenerii dla multiplayera w SPT. A to jest duża różnica.

hunter:

--- Cytat: Ra w 20 Czerwca 2008, 04:34:59 ---Krosowo**
--- Koniec cytatu ---
Krosowo to czesc linii 546 wydana kiedys jako odcinek do testow, nie ma sensu laczyc.

Ra:
Robię eksplorację dalszych scenerii...

Bałtyk - dobry do połączenia na końcu scenerii Strzęsowiec - morze by było po prawej u góry. Trzeba by porównać z Quark 2008, żeby morze w podobnym miejsu wyszło.
Cieplice - maleństwo, odpada.
Drawinowo - można dać w centrum. Wyjście na północ bez sieci trakcyjnej, ale można dorobić. Wyjścia na wschód oraz zachód, po dwa na północ i południe. Muszę przymierzyć jak będzie pasować na północ od Quarka.
Grandowo - wersja beta jest za mała - 7km, dwutorówka na północy, jednotorówka na południu.
Kołtomowo - gdzieś bym wkleił, chyba że ktoś uważa, że nie warto.
Krewetkowo - nawet dobrze wygląda, ale nie ma punktów dobrych do wczepienia. Chyba, żeby trochę przebudować...
Krosowo - odpada.
Linia 53 - ma wyjścia na północ i zachód, oraz południowy wschód, z dużą tolerancją możliwości. Z powodu łączenia z Całkowem na razie nie chcę tego ruszać. Zastanawiam się, czy nie lepiej zrobić Całkowa w dwóch wersjach - jednej bez sieci na lewo od Quarka i drugiej z siecią w innym miejscu.
Manewrowo - raczej odpada. Może gdzieś na koniec jakiejś bocznicy się zapnie.
Myślenice - bardzo duża i ciekawa trasa, wiele skrzyżowań. Na wschodzie, z południa na północ powinna przechodzić dwutorówka, z rozwidleniem na południu.
Quark2008 - morze jest na północy, czyli można dać pod Bałtykiem.
Tarniowo - ciekawa sceneria, szkoda, że zamknięta. Trzeba poszukać miejsc na wyprowadzenie torów.
Terenowo (EWK) - brak terenu dyskwalifikuje tę scenerię.
Testowo - tradycyjne połączenie z Quarkiem niezbyt wyjdzie. Gdzieś na pewno się da podłączyć, ale raczej tylko jednym końcem, z uwagi na urwisko po drugiej stronie.
Transylwania - odpada, ze względu na jakość.

Ra:
Zrobiłem małą aktualizację puzzli.
http://eu07.rainsted.com/scenerie/razem3.html

Niepodłączone jeszcze są:
- Drawinowo - będzie rozbudowywane, więc nie mam jak podłączyć,
- Zwierzyniec - do przeróbki lub pocięcia,
- Całkowo przerobione - nie wiadomo, co z tego wyjdzie.

Scenerie pocięte:
- Tarniowo - na 4 kawałki,
- Zwrotnicowo - na 2 kawałki,
- Krzyżowa - kawałki do powklejania w odcinki łączące.

Dostępnych będzie kilka długaśnych tras:
- Linia 053 - Całkowo,
- Linia 053 - Quark - Myślenice - Zwrotnicowo - Quark 2008,
- Linia 053 - Jelitkowo - Moczniki - Strzęsowiec - Bałtyk - Quark 2008,
- Linia 053 - Jelitkowo - Zwrotnicowo - Linia 546 - Bałtyk - Quark 2008,
- Całkowo - Quark - Strzęsowiec - Testowo,
- ponadto są 3 duże pętle i kilka mniejszych.

Nadal czekam na projekt alternatywny. Termin nadsyłania rozwiązań chyba do końca roku... Mnie już korci, żeby podzielić to na komórki i zestawiać długaśne trasy. Ale mam jeszcze inne rzeczy do zrobienia, więc pewnie się to przeciągnie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej