Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Mega Pack KURS'a 90 (ED72, ET42, ET40, EM120)
KURS90:
Tutaj nie ma co naprawiać, przeładowanie czasami występuje w Oerlikonie. Po prostu napełniając, trzymasz w pozycji napełniania, tylko do ciśnienia 0,6 -0,65 i powinno być OK. W nowszej wersji będzie to troche lepiej zrobione
Rudzik:
Teraz nie hamowałem z większym ciśnieniem niż 0,35 MPa w ET40, i szło gładko. Do czasu.
W scenerii quarkmceET22 gdy podpiąłem sie do składu pełnych, zahamowanych węglarek, normalnie odhamowałem skład, dość długo trzymałem, ale jak dałem "jazda" to ciśnienie wzrosło do ok 0,1 MPa.
Ale... odhamowywałem ok 2-3 minut i ciśnienie się już nie podniosło:)
Czyli cza po prostu zahamowany skład towarowy dość długo odhamowywać.
MuNiO:
Kolejne bugi
SM03 , SN61 - brak mozliwosci odpalenia silnika. Silnik startuje ale zaraz gasnie
EW58 - brak mozliwosci odhamowania EP i klasycznego. Brak mozliwosci jazdy
ET40 - blokowanie nastawnika po przekroczeniu pradu dziala (jezeli klawiszem + jedziemy kolejno po pozycjach czekajac az blokada da nam mozliwosc przeskoczenia na kolejna pozycje) ale mam jedna uwage. Jezeli ustawimy np pozycje 2 i wcisniemy Shift i + kolo nastawnika idzie na pozycje bez oporowa. Nie wiem czy PSR powinien czekac az zmniejszy sie prad i dopiero powinno przeskoczyc na kolejna pozycje. Kiedys w lokomotywie EP05 tak dzialalo. PSR dzialal tak aby nie wybic nadmiarowego
KURS90 mogles napisac w readme.txt o tych zmianach
"W ET42 nie ma czegoś takiego jak wysoki rozruch i w tym exe pod F jest podpięte tzw. połączenie dodatkowe, czyli połączenie silników obu sekcji w jeden szereg."
Tylko dla lokomotywy ET42 ?
Kozi:
--- Cytat: MuNiO w 01 Listopada 2007, 03:49:08 ---"W ET42 nie ma czegoś takiego jak wysoki rozruch i w tym exe pod F jest podpięte tzw. połączenie dodatkowe, czyli połączenie silników obu sekcji w jeden szereg."
Tylko dla lokomotywy ET42 ?
--- Koniec cytatu ---
Tak tylko ET42 ma coś takiego.
EP07-1057:
To teraz ja mam kilk pytań odnośnie nowego exe
Przy jeździe lokomotywą obojętnie czy luzem czy ze składem na pozycji 0 hamulca czesto ciśnienie w cylindrze hamulcowym zaczyna rosnąć i musze go odluźniać i jechać na pozycji -1 na której czasem też ciśnienie w cylindrze ham. rośnie czy to moja wina czy to exe i czy da się to naprawić?
Wydaje mi się że ED72 ma za szybki rozruch czy tak naprawde jest?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej