Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Warunki pogodowe w symku.
Darth Luk:
Ponieważ symek nie jest aż tak przystosowany do waruków pogodowych, to mi do szczęscia starczyłoby tylko żeby padał deszcz w postaci spadających małych szarych kropkek (pojawiają się 400m dookoła loka[nie musi się deszcz do szyby przyklejać]) dodatkowe tekstury pochmurnego nieba, żeby było trochę ciemniej niż zwykle oraz mała mgła (odpowiedznie wpisy do atmo). To chyba jest realne?
mechatronik:
Z mojego punktu widzenia to:
1. Gdyby był deszcz to nadałoby to sporego realizmu i w ogóle byłoby super.
2. Niestety na chwilę obecną deszcz jest zbędny bądź mniej potrzebny bo symek w pełni nie odwzorowywuje jazdy taborem a przecież o to tu głównie chodzi.
Nie mam zamiaru zniechęcać nikogo do prób wstawienia deszczu do symka, ale w momencie gdy tabor jest nie skończony (niekompletna fizyka, bugi w lokach, brak sporej liczby funkcji) to uważam deszcz za coś nad czym nie ma sensu na chwilę obecną się zatrzymywać. Niemniej jeśli ktoś stworzyłby taki dodatek (w co wątpię) to z chęcią bym go wypróbował :).
ps
niech lepiej ktoś zajmie się bugiem w ET22 związanym z bocznikowaniem bo to rzeczywiście jest potrzebne ;) :).
Pozdrawiam.
Cesky Kretek:
--- Cytat: Darth Luk w 07 Października 2007, 20:58:32 ---Ponieważ symek nie jest aż tak przystosowany do waruków pogodowych, to mi do szczęscia starczyłoby tylko żeby padał deszcz w postaci spadających małych szarych kropkek (pojawiają się 400m dookoła loka[nie musi się deszcz do szyby przyklejać]) dodatkowe tekstury pochmurnego nieba, żeby było trochę ciemniej niż zwykle oraz mała mgła (odpowiedznie wpisy do atmo). To chyba jest realne?
--- Koniec cytatu ---
Ale te 'kropki' miałyby być cały czas w miejscu?
bohunIC:
A co jak dodacie deszcz, ludzików na peronach, super wypasione loki z super wypasionymi wagonami po 14000poly i postawicie to wszystko w Quarku? Co wtedy bedzie?
mechatronik:
--- Cytat: bohunIC w 07 Października 2007, 21:33:09 ---A co jak dodacie deszcz, ludzików na peronach, super wypasione loki z super wypasionymi wagonami po 14000poly i postawicie to wszystko w Quarku? Co wtedy bedzie?
--- Koniec cytatu ---
Jak to co będzie? wojna! :D.
A tak na serio to dodając trochę tego, trochę tamtego to zeżre nas FPS. Pomimo, że ten ciągnie tylko trochę a tamten tyle co nic to :"Ziarnko do ziarnka, a zbierze się miarka" -FPS. I w tedy będzie to symulator poklatkowy lub zrobi się prezentacja ze slajdami co 5s... .
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej