Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Obiekty poruszające się w symku(ludzie).

<< < (2/7) > >>

Krzysiek626:
No ja kiedyś malucha  na tej scenerii trafiłem.
Ludzi nie. Ale skoro pomysł taki bardzo dobry to czemu do tej pory nikt tego nie zrobił. Wietrzę tu jakiś spisek, albo poprostu jest to trudne i nie opłacalne. Więc co modelarze do roboty, pobawimy się w Pana boga.

Grzegorz KK:
Witam.
Zabawa w boga czemu nie ;) metodą prób i błędów a może coś z tego wyjdzie;). Nie twierdze że to proste jak konstrukcja cepa ;) ale jedyny ograniczenie to FPS jak już wspomniał kolega Mutopompka. Więc myśle że pobawic się można z tym ja sam coś tam próbowałem wykombinowac z ludźmi, i nawet jakoś to szło;).
Pozdro.

Mutopompka:
Czemu poroniony? Już przytaczam:

a) nie skończone loki (modele)
b) nie skończony exek
c) nie skończone prace nad modelami (mowa o przchyłach, ujawnionych błędach i niedociągnięciach)
d) wadliwe hamulce (to już prawie poprawione)

w/w rzeczy przecież stanowią sedno symka. Czyż nie? I jeśli nie skończy się tych rzeczy nie będzie jak to piszą: realizmu.

A patrząc na kilkudniowe nowe posty nowych userów zaczyna się:
a) sterowanie sygnalizacją "manualnie"
b) ludziki w symku
c) paczki nie do końca poprawione i "całościowe"

Więc jeśli symek ma wyglądać tak jak "nowi userzy chcą" -> to ja wysiadam na najbliższej stacji.

Krzysiek626:

--- Cytat: grzegorz kk w 02 Października 2007, 20:22:59 ---Witam.
Zabawa w boga czemu nie ;) metodą prób i błędów a może coś z tego wyjdzie;). Nie twierdze że to proste jak konstrukcja cepa ;) ale jedyny ograniczenie to FPS jak już wspomniał kolega Mutopompka. Więc myśle że pobawic się można z tym ja sam coś tam próbowałem wykombinowac z ludźmi, i nawet jakoś to szło;).
Pozdro.

--- Koniec cytatu ---
Grzesiu, jak chcesz pobawić się Boga to zagraj w Black@White. Pisałem do inteligentnych, tak jak nie można zrobić multiplayera tak nie można dodać więcej przeszkadzajek.

Profeta:

--- Cytat: Mutopompka w 02 Października 2007, 20:25:45 ---Czemu poroniony? Już przytaczam:

a) nie skończone loki (modele)
b) nie skończony exek
c) nie skończone prace nad modelami (mowa o przchyłach, ujawnionych błędach i niedociągnięciach)
d) wadliwe hamulce (to już prawie poprawione)

--- Koniec cytatu ---
Ad. a) Ja robię kilka modeli, a Ty? Nie rozumiem dlaczego to, że kończę ja i inni modele ma uniemożliwiać pojawianie się ludzi w symulatorze. Co to za problem dla dowolnego trasopisarza umieszczenie kilku ludzi w scenerii? Zamiast dwudziestu drzew ja wolę jednego człowieka, bo skoro symek ma być realistyczny to nie może być to kolej na bezludnej wyspie.
Do pozostałych punktów w zasadzie można dopisać to samo. To, że ktoś jest nowy i rzuca jakiś pomysł (choćby w dość nieudanej formie) nie znaczy, że pomysł należy od razu wyśmiać.
Jestem zdania, że ludzie w symulatorze to doskonały pomysł! W dodatku wcielenie w życie tego pomysłu jest tak proste, że chyba nie warto się dłużej zastanawiać.
Pozdrawiam!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej