Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kolejna wersja kabiny EU07

<< < (6/9) > >>

EU05:

--- Cytat: james.szczesny w 02 Grudnia 2007, 13:24:02 ---Będąc w piątek na dworcu Kraków Główny, zauważyłem parę ciekawych rzeczy:

ble ble ble ble -treść nieistotna dla mojej odpowiedzi
p
loki (np. eu07-477) mające dodatkowy sprzęg powietrzny (z żółtą końcówką) mają dziwne ustrojostwo na lewo od rozkładu jazdy. M a ono trzy lub cztery przyciski (czerwone i zielone, podobne do tych np. od obwody głównego), ułożone jeden pod drugim.

--- Koniec cytatu ---

Nie ośmieszaj się - KAŻDA EU07 ma żółty wężyk.

EU07-483:

--- Cytat: Jakub Szczęsny w 02 Grudnia 2007, 13:24:02 ---loki (np. eu07-477) mające dodatkowy sprzęg powietrzny (z żółtą końcówką) mają dziwne ustrojostwo na lewo od rozkładu jazdy. M a ono trzy lub cztery przyciski (czerwone i zielone, podobne do tych np. od obwody głównego), ułożone jeden pod drugim.
--- Koniec cytatu ---

To ustrojstwo to sygnalizacja kabinowa obowiązująca u naszych południowych sąsiadów. Do tej pory nie była używana, jednak za tydzień powinno się to zmienić. Sygnalizacje ta posiada jeszcze kilka innych trapezów, między innymi 533 (ale nie wszystkie)

--- Cytat: Jakub Szczęsny w 02 Grudnia 2007, 13:24:02 ---M a ono trzy lub cztery przyciski (czerwone i zielone, podobne do tych np. od obwody głównego), ułożone jeden pod drugim.
--- Koniec cytatu ---
To nie są przyciski, to są lampki!

ST44-003:

--- Cytat: Jakub Szczęsny w 02 Grudnia 2007, 13:24:02 ---gniazda sterowania ukrotnionego u EP08 są koloru czarnego;
koła nie są czerwone, tylko czarne z białą (szarą, bo brudną) obwódką;
wózki są bardziej czarne, niż zielone;
dach eu07 i ep08 jest dużo ciemniejszy, niż w symku (ciemniejszy niż najciemniejszy szary w paintcie);
sufit w kabinie jest biały a nie szary (przełączniki też);
ogrzewanie szyb u ep08 nowego typu - wkłady grzewcze;

--- Koniec cytatu ---

1) Dach zależy od tekstury.
2) Kolor przełączników zależy od ich ekspolatacji. Loki po rewizji mają białe, jeżdżące już długo po rewizji przybrudzone
3) Wiem o tym drogi kolego i zaznaczyłem że każda kabina czymś się różni. Pisałem to dużo razy. EP08 od dawna u mnie mają już te szyby. ;)

P.S. Ta szybka to informacja o tym czy ręczny jest włączony czy nie ;)

A teraz do wszyskich. Prowadzone są ostatnie poprawki nad kabinami i myślę że powinna ona ujżeć światło dzienne w tym miesiącu. Pomagają mi koledzy: MKaczy, GłowaWojtas i Kacu za co im chwała że zgłosili się do pomocy.

Nie proście o skreny gdyż kabinki mają być niespodzianką ;)

Aha, ograniczyłem się do drobnych modyfikacji pudeł loków. Zaniechałem wcześniejszych zmian takich jak bufory czy SHP.

Darth Luk:
Mam tylko jedno pytanie - oświetlenie przyrządów i światła do jazdy nocnej będą?

RooteK:
Światła są :) Oświetlenie też :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej