Autor Wątek:  SP47  (Przeczytany 2560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janek32

• EMIT Ghp400M4C
  • Otrzymane polubienia: 1
SP47
« dnia: 09 Września 2007, 19:52:55 »
Witam,
znalazłem zdjęcie kabiny SP47.

Jest tu: http://www.kolej.pl/FAQ/FAQ-02-lok_sp-302D.pl.shtml

Przy okazji mam taką propozycję. Jak będzie zrobiona kabina SU46, będzie można napisać fizykę SP47 (narazie jest tylko dumb). Tekstura jest, ale w starym malowaniu. Model też jest. Być może zrobię repaint którejś SU46, a jak uda mi się pojechać do Kościerzyny, to spróbuję zrobić fototeksturę. A, jeszcze co do modelu. SP47 jest dłuższy o metr od SU46. Kabina jest taka sama. Jeśli wątek jest niepotrzebny, przenieść na Bocznicę.
-Środa 844012.
-Zgłaszam się.
-Zapytaj energetykę, czy zapłacili rachunki, luzem ciągniemy i jest 2900.

Offline SP47-001

• SU46 i Chevy Suburban - ulubione maszynki :)
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: SP47
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Września 2007, 08:27:34 »
Nie ma sprawy co do danych SP47, ja chętnie jakieś podeślę. Ale co do kabiny to parę różnic jest chociaż niewielkich ale są . Np. Lok. SU46 posiada 4 stopnie bocznikowania, a jak wiemy każdy stopień jest sygnalizowany na pulpicie. SP47 posiada tylko 1 stopień bocznikowania. I tu pytanie. co oznaczają pozostałe lampki ? Bo jest ich tyle samo co w SU46. A raczej nie były to rezerwy, bo było ich by w aż 4, a SU46 jest 1. Poza tym kabina na początku eksploatacji nie miała tego drewna tylko czarne ''tworzywo'', wskaźniki wskazujące temperaturę wody itp. nie miały tych ''pierśćcieni'' na zewnątrz tylko były prosto wbudowane. Na koniec dodam, że pomost na czele lokomotywy urywał się nad sprzęgiem i na jego długość. To tyle, resztę jak ktoś zainteresowany na to na GG.

Offline defiler

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 81
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Września 2007, 12:25:35 »
Najpierw zrob, pozniej sie chwal. Dobre chceci ma kazdy, ale nie kazdy o tym pisze zasmiecajac forum bezsensownymi watkami.
Watek jest wrecz idealny na bocznice.

Offline pol102

• Geoinformatyk kolejowy
  • Otrzymane polubienia: 35
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Września 2007, 11:48:31 »
Najpierw zrob, pozniej sie chwal. Dobre chceci ma kazdy, ale nie kazdy o tym pisze zasmiecajac forum bezsensownymi watkami.
Watek jest wrecz idealny na bocznice.

Nie żeby agresja mi się załączała ale połowa z tych co prosi o jakiegoś loka nie widziała 3D Maxa na oczy, a druga połowa nie wie o tym że z walca jest zrobiony nastawnik o_O. Nie mówie bo od czegoś ten dział jest, ale żeby proponować dobrze jest dać własne notaki gdzie wszystkie pierdoły i pierdółki są pofocone oraz naszkicowane i pomierzone. Nie jesteśmy cudotwórcami (moze poza Olim Pekapem i Profetą :P) ale takie uproszczenia skracają czas tworzenia