Autor Wątek:  Odp: Nowa sceneria coming soon!  (Przeczytany 3401 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RooteK

• Nieoficjalna strona węzła kolejowego Jaworzno.
  • Otrzymane polubienia: 27
Odp: Nowa sceneria coming soon!
« dnia: 12 Września 2007, 13:46:45 »
http://img213.imageshack.us/img213/9858/p3yq8.th.jpg

Na mostku nie ma szynek :D A po wytartym szlaku widać, że pociągi i tak lubią tam jeździć. Podejżewam, ż wina tkwi w złym nazewnictwie textury szyny.

Przepraszam wszystich, szczególnie Bohuna, jakoś nieduolnie podzieliłem wątek.
Generalnie celem moim było wydzielenie postów Białej Sowy (takie z reguły pisze głupoty)
Mariusz
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2007, 16:09:49 wysłana przez Mariusz1970 »

BiałaSowa

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Września 2007, 13:48:40 »
Szkoda że nie mamy tekstury powyginanej i zużytej szyny, chyba że czegoś nie wiem.
No to jak nie mamy to spróbuję coś zrobić :) może znajdę jakieś zdjęcia i jak coś to jeszcze dziś będzie tex. Ale to nie jest pewne.

Offline bohunIC

• Zasłużony dla Symulatora
  • Ну погоди
  • Otrzymane polubienia: 14
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Września 2007, 13:55:29 »
Juz mówie Panom o co chodzi. Szlak na dole jest dorżnięty exploatacją ale max ruchliwy wiec szyny muszą być jakie są, to że tam rośnie zielsko no cóż przy 30km/h mi też by nie przeszkadzało rosnąć na podkłądzie ;) Wiadukt na górze jest ciut za wysoko. Nie mam podkładu ani szyn fajnych ale BiałaSowa mam nadzieje sie tym już zajmie żeby nie zabrakło, w sumie jeden podkład już jest autorstwa kolegi. Tak se screeny robie jak coś dodam ciekawego. A może zamiast tej polnej drogi dać rozebrany z szyn i wysiegników trakcje? i puścic równolegle do tego prawego? Co myślicie czy zostawić polną droge?

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 445
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Września 2007, 13:56:07 »
Na mostku nie ma szynek :D A po wytartym szlaku widać, że pociągi i tak lubią tam jeździć. Podejżewam, ż wina tkwi w złym nazewnictwie textury szyny.
A ja podejrzewam, że masz kłopot ze zwrokiem: Nie dość że nie widzisz szyn to jeszcze nie widzisz swoich błędów.
Szkoda że nie mamy tekstury powyginanej i zużytej szyny, chyba że czegoś nie wiem.
No to jak nie mamy to spróbuję coś zrobić :) może znajdę jakieś zdjęcia i jak coś to jeszcze dziś będzie tex. Ale to nie jest pewne.
Następnym razem napisz jak już zrobisz. Za wiele obiecujesz i nic z tego nie ma. Po za tym zdjęcia trzeba zrobić a nie szukać w necie.

PS: Rozebrałbym część torowiska i drutów.... a za 10 lat remoncik.
Może obgadamy na wideo?
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2007, 14:03:37 wysłana przez Krzysiek626 »

BiałaSowa

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Września 2007, 13:58:59 »
Po za tym zdjęcia trzeba zrobić a nie szukać w necie.
Mam jechać 60 Km żeby cyknąć szynę? U mnie zalane asfaltem! A zdjęcia znalazłem i postaram się coś wyklepać.

Edit: Na razie wyszło takie coś:
http://bialasowa.my-place.us/
i tam na Rail_screw_Zused1.bmp
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2007, 15:21:42 wysłana przez BiałaSowa »

Offline DiDok

• Precz z dynamic.dat! Niech żyje STV!
  • Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Września 2007, 15:22:45 »
Co do pogiętych szyn... Odpal scenerię Całkowo i zobacz, jak tam są wymodelowane szyny na górnym odcinku trasy, świetna rzecz, naprawdę =]
A jak nie masz tej traski to postaram się dać screeny.

http://www.dzyszla.aplus.pl/download-35.html
^ Tu znajdziesz bardzo loader do MaSzyny ^

BiałaSowa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Września 2007, 15:25:31 »
Jeśli możesz to daj screena, bo mam tą trasę ale nie wiem zbytnio gdzie to jest. :) To w takim razie nie można wziąć z Całkowa tych torów?
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2007, 15:27:19 wysłana przez BiałaSowa »

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 445
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Września 2007, 15:34:37 »
Co do pogiętych szyn... Odpal scenerię Całkowo i zobacz, jak tam są wymodelowane szyny na górnym odcinku trasy, świetna rzecz, naprawdę =]
A jak nie masz tej traski to postaram się dać screeny.
Nie chodzi o krzywo położone tory - takie są w Całkowie - tylko o teksturę zużytych. To nie jest to samo.
Jeśli możesz to daj screena, bo mam tą trasę ale nie wiem zbytnio gdzie to jest. :) To w takim razie nie można wziąć z Całkowa tych torów?
Szczyt lenistwa, sam sobie odpal tą scenerię i zobacz jak to wygląda. Przecież screen tego nie odda, pomijając już fakt że @DiDok pewnie też musiałby odpalić scenerię i dopiero zrobić screeny.