Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Przezroczyste szyby - nie lepiej ich wykorzystywać w taborze?
Dolmio89:
Kabina SM03 nie jest jakoś szczególnie rozbudowana, a pomyśl co by było z kabinami powiedzmy 15 loków (różnych loków więc różne kabiny) + wnętrze kilkudziesięciu wagonów. Mój komp na pewno tego nie uciągnie, poza tym nie jest mi to do niczego potrzebne, wystarczy że lok ma ładną teksture i jest OK.
uetam:
Bart mial kiedys taki pomysl, nawet to wprowadzil - po prostu kabiny widoczne z zewnatrz to plaskie blaty, fotel i nastawnik ;) Takie very-low poly.
JONIN_EZT:
Jak dla mnie to takie rozwiązania jak na teraz nie są potrzebne, chociaż dodają realizmu. Po moim samym testowaniu różnego taboru z przezroczystymi oknami było tak: (testowane w EW58 [dokładnie drzwi kierownika obok przedziału Mecha] wnętrze wagonu S czyli EN57/EN71, [przezroczyste drzwi między przedziałowe]
Ładowanie textur .TGA szyb ładuje się dosyc długo. Spadek FPS od 3 do 8.
Osobiście bym wolał żeby było tak jak jest teraz z naszym taborem (nie licząc już przerobionych i nowych) sam dopiero po dokładnych obadaniach plików t3d zacząłem powoli przerabiac modele. No nie jest to łatwe. Nawet najlepsi przerabiacze robili by takie rzeczy długo więc nie ma to sensu.
Tu już się zgadzam z Kretem i Dolmio89.
adsim:
Wagony z przezroczystymi oknami są już od dawna:
Jeśli chodzi o kabiny, to pomysł z uproszczonym modelem widocznym z zewnątrz jest całkiem niezły i możliwy do wykonania, ale dość pracochłonny:-/
bohunIC:
Jeśli moge wtrącić słówko! Kolego testowałeś swoją małą lokomotywke spalinową na scenerii gdzie pewnie był kawałek prostej i troche drzewek. Odpal ją sobie w Całkowie, albo idż na całość i postaw na Quarka! zrób POMIARY. Okej patent fajny, ja robie w mojej scenerii wode przeżroczystą 'widać dno' kryształ, niewiem po co fajnie wygląda ale... Pozatym chłopaki robią takie fajne realne textury że przy 120km'h nie zrobi ci róznicy pusty lok czy pan w kabinie ;) Na tym dworcu podziemnym co screeny zrobiłem jest przejście z szybami w tga tam maja być ludzie niby real, ale poco jeśli można wstawić gotową texture bmp dobra jakość z ludzmi ;) A taka stacja to newralgiczny punkt! FPS niech nas nie opuszcza!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej