Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Trasa epkowo - etkowo
pol102:
Wielu wieszało na mnie psy po ostatnim zamieszaniu jak zrobiłem. No cóż sam sobie jestem winien, nie kryje zrobiłem to z głupoty. Ale nie o tym :) jak niektórzy dojrzeli wznowiłem prace na rzecz symka, pofociłem to i owo dla Kretka i dla Wojtasa, a sam pracuję nad nową trasą.
Na chwilę obecną można przejechać około 33km, szlakowa 80km/h, wstępnie napisane eventy dziłają(:D). btw czekać na S2 na rozpoczęciu :P jeszcze z 2 tygodnie roboty i będzie cacy
Aaa jeszcze link
http://www.sendspace.pl/file/FN6G8mzk/
Proszę o zgłaszanie błędów w osygnalizowaniu. Podejrzewam że może coś wisieć w powietrzu to też proszę zgłaszać.
Aby rozpocząć testing trzeba mieć SU45 MKaczego, wagony Bh oraz Z1.
Avatar niezgodny z Regulaminem. Proszę zmienić. Mute na 20 dni.
Akvin
Mutopompka:
No to wiec tak:
1) podczas wczytywania traski wywala błąd eventów:
1a) Event "start_a_s1_s2" does not exist
1b) Event "majkowniki_8_sr1_sr2" does not exist
2) niektóre semki wiszą w powietrzu (przed wiaduktem)
3) od kiedy na wiadukcie ustawia się rozjazd???
4) za strome skarpy :)
5) Kawałek lasu jest w powietrzu (obok wiaduktu)
pol102:
te 2 eventy to mnie po prostu irytują, nie moge dojść w czym tkwi problem. Co do semków to już poprawiłem większość ale potrzebuje złotego środka... ; skarpy tak zostaną bo tego jest z 20km ;p a co do lasu to musze sprawdzić
Warunkowe pozwolenie na pisanie na forum. Wpadka = wylatujesz
Mutopompka:
--- Cytat: pol w 04 Września 2007, 20:35:33 ---te 2 eventy to mnie po prostu irytują,
--- Koniec cytatu ---
Bo na bank event odpalajacy sie na samym poczatku to start_a_s1 (tak mi w logu pokazuje. Moze literowkę żeś walnał?
PS. User @ pol chce poinformowac, ze jutro bedzie update traski.
bohunIC:
--- Cytat: Mutopompka w 04 Września 2007, 20:26:31 ---1) podczas wczytywania traski wywala błąd eventów:
1a) Event "start_a_s1_s2" does not exist
1b) Event "majkowniki_8_sr1_sr2" does not exist
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi o te skrypty, wszystkie 3d maxy począwszy od wersji 5 w góre po exporcie scenerii do pliku scn z napisanymi eventami, w stylu event2 sem_info przypisany do toru, po odpaleniu w konsoli wywala info że DOES NOT EXIST, ale on istnieje i jest załadowany i działa! Tylko 3d max 4 niemiał tego i wszystko sie pieknie exportowało bez wywalania komunikatów. Domniema że kiedy skrypty powstały był 3d max 4. Teraz każdy używa 7 albo 8. Przydałoby sie to poprawić bo irytuje już na samym starcie.
Co do trasy to odpaliłem bez eventów i składów żeby sie przelecieć po terenie i co znalazłem:
Nastawnia lewituje w powietrzu ;)
Most jak z Mortal Kombat, i mnóstwo modeli niedpasowanych do szlaku czy też innych obiektów nachodzących na siebie! Jeśli chcesz w ciągu kilku dni zrobić ją na cacy to czeka cie mnóstwo pracy! Życze powodzenia.
P.S. Fajny jest klimat gór bo czułem sie jakbym jechał pociągiem w dalekiej chińskiej prowincji. Klimat jak MK.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej