Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)

<< < (70/83) > >>

niemiec:
Przydałoby się jakieś powiadomienie, kiedy Rainsted skończy sprawdzać posiadany tabor.

surgeon:

--- Cytat: szogun w 27 Lipca 2011, 12:48:36 ---Przy próbie aktualizacji do 1.0.99.8538 pobiera się nowa wersja, ale po uruchomieniu startera nadal jest 1.0.99.8528.

--- Koniec cytatu ---
Były zgłaszane błędy w 8538, dlatego nadal pozostaje 8528.

Ra:
Wersja 1.0.99.8994

Przez ostatni rok zmieniałem głównie EU07.EXE, poprawiając odwieczne błędy i dodając brakujące funkcjonalności, przez co w zakresie rozwoju Rainsted niewiele zrobiłem.

Najważniejsza zmiana w starterze to guziki do otwierania plików powiązanych ze scenerią (PDF, XLS, HTML). Poza tym zostało poprawionych parę drobiazgów. Został też nieco uporządkowany edytor RSF (górne menu, dopracowane przeliczanie niwelet, dokładniejsze szablony rozjazdów). Uruchomiony jest też serwer ruchu w postaci pozwalającej na bardziej zaawansowane testy.

Szczegółowy opis zmian w tej wersji jest pod adresem:
http://rainsted.com/pl/Wersja/1.0.99

Najprawdopodobniej ta wersja znajdzie się w najbliższej paczce całościowej. Mam zamiar poświęcać teraz więcej czasu na edytor — zrobić wreszcie edycję przekroju poprzecznego (generowanie nasypów/przekopów), definiowalne szablony rozjazdów, przęsła naprężające dla sieci oraz tworzenie skrzyżowań dróg i edycję trójkątów terenu.

pol102:
Ja mam taką małą propozycję. Mamy możliwość korzystania z ortofotomap i to jest fajne, ale są dostępne również mapy topograficzne. Prawdę mówiąc ich jakość nie powala, ale można by z nich korzystać do tworzenia rzeźby terenu. Widziałbym to tak:
*pobieramy interesujący nas fragment mapy topo (żeby było łatwiej, to przydałoby się, żeby była to osobna warstwa widoku)
*ustawiamy odczytaną z mapy wysokość danej poziomicy
*ręcznie malujemy linię, która jest kopią poziomicy

Może jest to durne, ale pozwoliłoby działać w zakresie wyglądu rzeźby terenu. Problemem byłoby nauczyć program generowania siatki pomiędzy poziomicami.

Dzisiaj spróbuję przeliczyć odpowiednio dane z GPS i się okaże czy można wyciągnąc dane do ustalenia profilu pionowego torowiska ;)
Ślady już mam ;)

AtapiCl:
Nie wiem, czy nie będziesz musiał uśrednić sobie tych danych. W przypadku mojego urządzenia rozrzut jest rzędu kilku - kilkunastu metrów. Mimo to dobrze uśredniony profil widać na wykresie wysokości od drogi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej