Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)
pol102:
Tak czysto teoretycznie są punkty przecinające się z drogami. Mam nadzieję, że jakaś poziomica trafi właśnie w takie miejsce i będę mógł sobie to aproksymować. GPS ma dość duży rozrzut dla pomiaru wysokości, niemniej jest to opcja która pozwoli ułożyć trochę szlaku ;)
Można śmiało przyjąć, że 2 identyczne co do współrzędnych horyzontalnych ślady, po aproksymacji i wpasowaniu w punkty jawne itd, pozwalają na całkiem zadowalający profil pionowy.
firleju:
Znalazłem fajnego bug-a :) Po wyborze nieba, przejściu na pierwszą zakładkę, a następnie przejściu z powrotem niepoprawnie wyświetla informację o wybranym niebie. Tzn zawsze wyświetla informację o pierwszym, pomimo że zaznaczone w oknie wyboru jest to właściwe. Testowałem na najnowszej wersji dostępnej z aktualizacji.
vB:
Jako że to mój pierwszy post na forum to witam wszystkich serdecznie.
Proszę o uwzględnienie w kolejnej aktualizacji "rainsted.exe" możliwości dodania w zakładce "ustawienia" w sekcji "rozdzielczość ekranu" rozdziałek dla snobów/grafików ;) (jestem tym pierwszym), czyli 2560x1600. Każdorazowa zmiana skutkuje zmniejszeniem rozdzielczości i koniecznością ręcznej interwencji w "eu07.ini". Wiem, że to duperela a nie błąd, ale miło byłoby, gdyby rozdzielczość pod większe monitory znalazła się na liście :)
Pozdrawiam -
vB
PX48-28:
A nie łatwiej by było dać "tryb pełnoekranowy"?
vB:
Tak też mam zaznaczone, ale wtedy ścina mi do 1920x1200 - różnica jest widoczna. Status monitora również pokazuje taką rozdzielczość.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej