Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)
Mutopompka:
Mam pytanie do @Ra. Chodzi mi o kliknięcie w rozkaz "O" lub "S" (Rainsted w wersji 1.0.99.9301). U mnie po kliknięciu w starterze wyskakuje okno z odpalającym się wine i internet explorerem ?!?!?!?! chcącym wczytać plik *jpg z rozkazem. Pliki z opisami trasy (.html) odpalają się w FF bez najmniejszego problemu.
Czy jest jakichś "string" w postaci %default_viewer_jpg% zarówno dla systemów Windowsowych oraz ubuntowych aby móc odpalić w defaultowej przeglądarce te obrazki oraz zaimplementować to w starterze?
W załączniku screen z odpalenia rozkazu "S" misji Bałtyk. (oczywiście paczka DDS z przekopiowanym folderem inne).
Ra:
Wszystko, co robię, to wywołanie windowsowej funcji ShellExecute z parametem "open" i nazwą pliku (aktualnie poprzedzoną "file:///", bo inaczej FireFox pisał, że nie zna protokołu "c" albo "d"). Pewnie jakiś taki string jest w rejestrze Windows, który opisuje jaki program powinien zareagować na "open". Jak widać jest to zupełnie nieudany mechanizm.
Mutopompka:
Pomysł z otwieraniem jest jak najbardziej dobry, jednak ja, jako user ubuntu kliknięciem w rozkaz "O" lub "S" nic nie zyskam :)
Pozostanie mi "ręczne" kopanie się w katalogu "inne". Oczywiście to nie problem dla mnie, ale łatwiej by było :)
A może po prostu zastosować format html do rozkazów? Wtedy poleci "normalnie", gdyż jak pisałem starter bez problemu otwiera mi opisy misji (pliki html) ale już rozkazów "jotpegowych" już ubuntu nie chce.
Ra:
No jest to jakiejś obejście problemu. Oprócz JPG są jeszcze pliki XLS i TXT, być może też PDF. Moim zdaniem sensowniej by było zrobić podgląd potrzebnych informacji z poziomu symulacji, szczególnie rozkazów i rozkładów i planów manewrowych. Ale to nie prędko będzie.
szogun:
Od którejś tam wersji do 1.0.99.8528 zapisywanie pliku tymczasowego jest domyślnie odznaczone.
Przy próbie aktualizacji do 1.0.99.8538 pobiera się nowa wersja, ale po uruchomieniu startera nadal jest 1.0.99.8528.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej