Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)
Ra:
Na razie rozwiązałem to na serwerze w taki sposób, że pobierając aktualizację wersjami do 1.0.56 włącznie, pobierze się najpierw wersja 1.0.57, która ma komplet plików. A dopiero mając 1.0.57 można będzie pobrać kolejną, która nie będzie posiadała wszystkich plików w paczce.
Problem dotyczy nie tylko bibliotek, ale również dodatkowych plików: tłumaczeń, nullstop, ewentualnie innych, jakie pojawią się w przyszłości. Muszę to jakoś rozpracować, bo chcę zrobić automatyczne pobieranie nowej wersji również do moich pozostałych programów.
Zlinkowanie z bibliotekami da pewnie tyle, ile zajmują te biblioteki, czyli program miałby prawie 4MB, a do pobrania byłoby 1.5MB zamiast 250kB. Nie przepadam za takim rozwiązaniami, gdzie przy każdej drobnej poprawce trzeba ściągać 20MB, a potem 15 razy klikać Dalej.
adsim:
Witam. Po zainstalowaniu najnowszej wersji przestało działać losowanie tekstur, a przy pierwszym uruchomieniu pojawia się taki błąd:
Wydaje mi się, że powstaje on podczas tworzenia się pliku textures.ini, bo później ten komunikat nie wyskakuje.
AtapiCl:
--- Cytat: adsim w 19 Maja 2008, 13:58:20 ---Witam. Po zainstalowaniu najnowszej wersji przestało działać losowanie tekstur, a przy pierwszym uruchomieniu pojawia się taki błąd:
--- Koniec cytatu ---
Przeczytał byś co napisałem wyżej... Błąd taki sam...
--- Cytuj ---Wydaje mi się, że powstaje on podczas tworzenia się pliku textures.ini, bo później ten komunikat nie wyskakuje.
--- Koniec cytatu ---
Wyskakuje - jak klikniesz na "Sprawdź posiadany tabor". Błąd spowodowany jest złym opisem tekstur (brakiem informacji o obrazku mini - czy to w linijce z wykrzyknikiem np. !=e,obrazek mini (EU07 np.), czy też przy opisie tekstury: EP07-424.BMP=303E-M,obrazek mini (np. EU07). Nie pozostaje Ci nic innego, jak przewertować wszystkie textures.txt i szukać takich błędów.
Odpowiedź też jest wyżej...
adsim:
Ehh... przez weekend musiały mi te posty gdzieś uciec :) Poprawiłem to i błąd się nie pojawia.
Tylko nadal nie działa mi losowanie tekstur.
AtapiCl:
Prawda, nie losują się...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej