Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)

<< < (29/83) > >>

AtapiCl:
Druga sprawa to to:

--- Cytuj ---przypisanie wpisu time:
--- Koniec cytatu ---

Komenda time w exe nie została dokończona i nie działa jak powinna. Wręcz psuje pogodę.

Bogumil.S:
Co do time nie nie wiedziałem...
A jeżeli chodzi o składy...
Można by tak zrobić tak, jak tu chyba było napisane, czyli składy scenerii przechowywało by się w folderze scenerii, jako *.inc.
Jeden plik na jeden skład. Oczywiście nie będzie 24h*60min składów. Będą sobie np. 4. Program wyszukiwał by najbliższy danej godzinie, kopiował do kolejnego pliku *.inc (np. skład_do_scenerii.inc), a w pliku *.scn , wpis ładował by właśnie ten skład_do_scenerii.inc .

Wpisy atmo i light dopasowywało by się do składów:

(Czas na kompie 13:20)
Składy:
-skład A wyrusza o 10:45, wpisy atmo i light: (poranek)
-skład B wyrusza o 12:45, wpisy atmo i light: (środek dnia)
-skład A wyrusza o 22:00, wpisy atmo i light: (noc)

Wybrany przez program skład to skład B
Wiem, że tak piszę, że trudno mnie zrozumieć, ale chyba sobie poradzicie ;P
Pozdrawiam

Ra:
Wersja alfa 1.0.55

--- Cytat: eu07_304 w 03 Maja 2008, 11:46:45 ---pod opcjami po uruchomieniu symulatora do tej pory był pusty guzik, Teraz jest na nim napis "BitBtn9";

--- Koniec cytatu ---
Robiłem tam mały remont, bo się paski przewijania pokazywały i taki efekt uboczny się zrobił. Usunąłem ten przycisk.

--- Cytat: eu07_304 w 03 Maja 2008, 11:46:45 ---po uruchomieniu Koltomowa z zaznaczoną opcją "Zapis pliku tymczasowego" wywala mi:

--- Koniec cytatu ---
Poprawiłem zapis wpisów do pliku. Po każdym dodawana jest pusta linia.

--- Cytat: eu07_304 w 03 Maja 2008, 11:46:45 ---Poza tym, w porównaniu do start.exe, brakuje programowi wyświetlania obrazka dla danej scenerii,

--- Koniec cytatu ---
Dodałem.

Ponadto dodałem możliwość zapisania w katalogu textures/logo plików .jpg, które będą konwertowane automatycznie na plik textures/logo.bmp o odpowiednich rozmiarach (potęgi dwójki).

SM31-113:
Tylko skąd mam wziąść klucz instalatora do tego programu?
Jest napisane że trzeba wpisać klucz ze swojego profilu na forum ale tam go nie ma.

Brakuje mi jeszcze w programie podglądu rozkładu jazdy

REWIZOR:
Nie potrzeba klucza. Kliknij Ustawienia potem na >> (tak na te strzałki) i pobierasz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej