Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)
Żuk:
--- Cytat: mejdzel w 03 Maja 2008, 10:13:04 --- nie potrzebuje 7zip mam WinRAR'a
--- Koniec cytatu ---
Czasami a nawet często 7zip okazuje się lepszy niż popularny WinRar pod względem błędów.
eu07_304:
Z maszyna.exe korzystam od niedawna. Błędy, jakie zauważyłem do tej pory to: pod opcjami po uruchomieniu symulatora do tej pory był pusty guzik, Teraz jest na nim napis "BitBtn9"; po uruchomieniu Koltomowa z zaznaczoną opcją "Zapis pliku tymczasowego" wywala mi: "Unrecognized command: Rail_screw_used1". Program wygenerował w pliku tymczasowym
--- Kod: ---atmo 0.6 0.7 0.8 300 1600 0.6 0.7 0.8 endatmo light -500 500 200 0.3 0.33 0.35 0.70 0.65 0.6 0.75 0.74 0.70 endlight //camera -861 4 -2619 0 0 0 endcamera camera 0 4 0 0 0 0 endcamera node -1 0 none track normal 100.0 1.435 0.25 25.0 20 0 Flat vis
Rail_screw_used1 4 TpBpS-new2.tex 0.2 0.5 1.1
--- Koniec kodu ---
. Poza tym, w porównaniu do start.exe, brakuje programowi wyświetlania obrazka dla danej scenerii, a było to bardzo przydatne /przynajmniej dla mnie/.
Ra:
Mój program potrzebuje rozpakowywać paczki w celu instalowania dodatków. Wybrałem używanie zewnętrznego programu 7-Zip, bo jest darmowy i wystarczający do moich potrzeb. Od razu uprzedzam, że bez 7-Zip nie będzie działało pobieranie nowszej wersji programu, katalogowanie paczek, ani automatyczne instalowanie dodatków w przyszłości.
Licencja jednostanowiskowa na WinRar kosztuje ponad 100zł. Ja nie będę fundować licencji na WinRar użytkownikom mojego programu, ani nie chcę wymagać, by sobie sami kupili.
Na razie nie planuję rezygnacji z 7-Zip. Jeśli nie chcesz, aby 7-Zip był instalowany, wpisz taki klucz do rejestru:
HKEY_CURRENT_USER\Software\7-Zip\Path=
Można jeszcze, zamiast instalować 7-Zip jego instalatorem, skopiować na dysk pliki 7z.exe oraz biblioteki do niego (nie wiem w tej chwili, jakie są wymagane) i wpisać ścieżkę do niego w powyższy klucz. A zupełnie nie robić powiązania z rozszerzeniami plików i nie dodawać do menu itp. Ale nie podejmuję się wytłumaczenia, jak to zrobić - jeśli potrafisz, to zrób.
Bogumil.S:
Mam propozycję. Chciałem zrobić program, ale pomyślałem, że to nie ma sensu, robienie 100 innych programów, że można by to w jednym...
Więc tak chciałem zrobić tak:
Była by opcja dopasowywania składów, wpisów, atmo, light i time do czasu kompa. Czyli:
1.program sczytuje godzinę
2.na podstawie czasu dobiera skład i wpisy
np.
a)jest godzina 10:30, o tej godzinie jest dostępny pociąg "A", przypisanie wpisu time: 10:30, atmo: ...(dzień)... light: ...(dzień)...
b)jest godzina 22:30, o tej godzinie jest dostępny pociąg "B", przypisanie wpisu time: 22:30, atmo: ...(noc)... light: ...(noc)...
Myślę że to fajny pomysł, więc można by to "wklepać" w program. Jeżeli ktoś by chciał normalnie (tak jak jest teraz), po prostu odznaczył by opcję...
Mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi, pozdrawiam :)
Grzegorz KK:
--- Cytat: Bogumil.S w 03 Maja 2008, 22:37:55 ---Była by opcja dopasowywania składów, wpisów, atmo, light i time do czasu kompa. Czyli:
1.program sczytuje godzinę
2.na podstawie czasu dobiera skład i wpisy
--- Koniec cytatu ---
wpisy ok rozumiem ale składy ?, na jakiej zasadzie miałby dobierać je ?, jedziemy 23:15 nocka to co "starter" ci kuszetki doczepi :)? a w dzień klasa 1/2 :). Chyba skład to samemu dobieramy chyba że może ci chodzi o "losowe uformowanie składu"
--- Cytat: Bogumil.S w 03 Maja 2008, 22:37:55 --- a)jest godzina 10:30, o tej godzinie jest dostępny pociąg "A", przypisanie wpisu time: 10:30, atmo: ...(dzień)... light: ...(dzień)...
b)jest godzina 22:30, o tej godzinie jest dostępny pociąg "B", przypisanie wpisu time: 22:30, atmo: ...(noc)... light: ...(noc)...
--- Koniec cytatu ---
1). O której siadasz do kompa taką masz pore(chcesz mieć) czyli 22:00 za oknem ( to i w symku), masz 15:00 (symek 15:00).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej