Gorąca prośba do wszystkich MK, którzy będziecie w dniu jutrzejszym starali się ograniczyć widoczność maszyniście prowadzącemu NORWIDa:
1. Nie przekraczajcie białej linii, pomalowanej przed krawędzią peronową.
2. Ja wiem, że mamy zimę i wszyscy lubimy pomarańcze, ale starajcie się nie stawać na przeciw czoła lokomotywy. Zawsze zdążycie czoło obfocić.
3. Nie pokazujcie w kierunku maszynisty znaków sugerujących podanie sygnału Rp1. Wiecie - w peronach tak nie wypada. Tak się składa, że oprócz MK są tam o dziwo Podróżni :)
4. Jak pociąg przyjedzie na Wschodnią, nie lećcie z wywalonymi językami w kierunku lokomotywy, niczym muchy na lep. Dajcie maszyniście rozłączyć przewód ogrzewania, a manewrowemu odczepić lokomotywę. Jeszcze się kolejarze wściekną i na złość wyślą lokomotywę dalej - do Krakowa..
5. Lokomotywa jest dosyć ładna, więc tekst: po co ta syrenka może zabrzmieć tak, jakbyście byli nie dosyć nasyceni jej pięknem.
6. EURO 2012 już się dawno skończyło. Uprasza się więc o nie składanie podpisów na pudle lokomotywy.
7. Lokomotywa jest pomalowana w swoje oryginalne barwy fabryczne, więc teksty: ładniej byłoby jej z brązowym pasem to pierwszy krok do ponownego zbeszczeszczenia lokomotywy.
8. Szanujcie samych siebie i nie wchodźcie w kadr innym MK. To lokomotywa jest bohaterką dnia, a nie wy. Jak zobaczę piękną 007 z jakąś niemiłą gębą, to mogę nabrać obrzydzenia do lokomotywy..
9. Powstrzymajcie się od okrzyków: a teraz pomalujcie EP08 na ,,fabrycznie łaciatą"! To kolej, a nie pastwisko.
10. Pokazując swoje emocje, po przyjeździe pociągu na WWO, miejcie w świadomości, co mogą sobie o was pomyśleć inni ludzie, przebywający na peronie.
Życzę miłych wrażeń i pięknych zdjęć :)