Autor Wątek:  Problem z połączeniem się do sieci (SFERIA)  (Przeczytany 3371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GpS20

• Free Will Sacrifice
  • Otrzymane polubienia: 0
Problem z połączeniem się do sieci (SFERIA)
« dnia: 05 Sierpnia 2007, 14:40:16 »
Mam taki problem. (a właściwie moja dziewczyna :P)

Chcę zainstalować na moim Laptopie sferię ponieważ stacjonarny PC siadł na dłużej.
Instalacja przebiega pomyślnie. Ale jak chcę się połączyć z netem to jest taka sytuacja:

W momencie gdy już zostaję podłączony do sieci pojawia się zegar (czas połączenia). W moim przypadku pojawia się zegar i natychmiast po pojawieniu się czasu połączenia pojawia się napis - trwa rozłączanie. (tak samo z siebie). I zostaję odcięty od sieci. Mogę podłączać się w kółko. A efekt zawsze będzie taki sam (podłączył się - pojawia się czas połączenia - koniec połączenia)

Podaję konfigurację mojego laptopa. (nie wiem czy to ważne ale wolę mieć tą pewność)

RAM: 1 GB
Procesor: 1,66 GHz Core 2 Duo
Windows Vista Premium
Dysk: 120GB

Dane dot. Sferii:

Model Modemu: Anydata.net adu-e100d
Program przez który łącze się do sieci: Easy Wireles Net
Prędkość łącza: 115 kb/s

Aha ... dodam jeszcze że połączenie między modemem a laptopem jest przez USB (bo nie ma innej możliwości - w modemie jest tylko wejście na mini USB, zasilanie i antenę). Laptop posiada też WiFi. Czy da się przez to odbierać sygnały sferii. Jak tak to bardzo proszę o pomoc też w tej sprawie.

Bardzo proszę o pilną pomoc.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Life out here is raw, but I will never stop, I will never quit, 'cause I am frantic!

Offline El Mecánico

• Dawniej El Driver
    • Stowarzyszenie POLARIS - OPP
  • Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Sierpnia 2007, 01:03:16 »
Przez WiFi nie odbierzesz, bo masz modem komórkowy (GSM-CDMA), a to zupełnie inna bajka. Sprawdź, czy w ustawieniach połączenie na pewno podałeś wszystko dobrze (login, hasło, inne bzdety).
www.polaris.org.pl
www.ciemneniebo.pl
MaSzyna_LD w trakcie tworzenia...

Offline GpS20

• Free Will Sacrifice
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Sierpnia 2007, 09:41:46 »
Wszystko jest ok na 100% - jakby coś było źle to nie chciałby się wogle podłączyć ... a tak się łączy i po 1 sekundzie się automatycznie rozpina :/
Life out here is raw, but I will never stop, I will never quit, 'cause I am frantic!

Offline Bogumil.S

« Odpowiedź #3 dnia: 14 Sierpnia 2007, 10:56:28 »
Ja mam tak samo jak łącze przez kabel(USB) komórkę, najpierw mi wykrywa telefon, a później komunikat: połączenie zostało zakończone. Wtedy idę na drugi komp.
Myślę że to wina braku sterowników do sprzętu, chociaż przecież coś tam było instalowane(tak przeczytałem z postu).
Jeszcze śmieszniej jest jak wkładam pendrive to co któryś raz zamyka mi się komp.
Mam laptopa starego DELLa, a gram na innym (PC).
Pozdrawiam