Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
przepioramarcin:
Mam nadzieję, że pamiętasz o mojej prośbie dotyczącej skryptu import.scn.
Pozdrawiam. Marcin.
firleju:
--- Cytat: przepioramarcin w 13 Lutego 2008, 00:01:06 ---Mam nadzieję, że pamiętasz o mojej prośbie dotyczącej skryptu import.scn.
Pozdrawiam. Marcin.
--- Koniec cytatu ---
Pamiętam, ale to potrwa dość długo... Po prostu nie za bardzo mam czas teraz się tym zajmować...
guest1206:
Ostatnio (2 dni temu) zacząłem korzystać z tych skryptów. Zauważyłem, że teksturę podsypki wybiera się z listy, zamiast wpisywać ją ręcznie. Pomysł bardzo dobry, z tym, że ta lista nie zawiera wszystkich tekstur i przez to nie można wstawić np. podsypki TpD-oil3.tex. Przydałaby się zatem możliwość ręcznego wpisania nazwy tekstury, gdy taka nie istnieje na liście.
Poscikk:
--- Cytat: Paweł-1987 w 13 Lutego 2008, 23:00:04 ---Ostatnio (2 dni temu) zacząłem korzystać z tych skryptów. Zauważyłem, że teksturę podsypki wybiera się z listy, zamiast wpisywać ją ręcznie. Pomysł bardzo dobry, z tym, że ta lista nie zawiera wszystkich tekstur i przez to nie można wstawić np. podsypki TpD-oil3.tex. Przydałaby się zatem możliwość ręcznego wpisania nazwy tekstury, gdy taka nie istnieje na liście.
--- Koniec cytatu ---
No to otwórz sobie skrypt, sprawdź w jaki sposób są dodane do listy istniejące podsypki i dodaj sobie nową.
firleju:
--- Cytat: gfirlejczyk w 13 Lutego 2008, 20:10:47 ---
--- Cytat: przepioramarcin w 13 Lutego 2008, 00:01:06 ---Mam nadzieję, że pamiętasz o mojej prośbie dotyczącej skryptu import.scn.
Pozdrawiam. Marcin.
--- Koniec cytatu ---
Pamiętam, ale to potrwa dość długo... Po prostu nie za bardzo mam czas teraz się tym zajmować...
--- Koniec cytatu ---
No i mały update. Wczoraj zacząłem powoli się zajmować. Na początek poszło wgrywanie toru wraz z wszystkimi parametrami. Jeszcze nie dokończyłem tej części ale jestem gdzieś blisko.
Odkryłem za to czemu pojawiał się tylko jeden kwadrat. Otóż osoby które skrypty pisały początkowo zrobiły parę funkcji, ale czynna była tylko jedna zczytująca (też zresztą niepoprawnie) definicję atmosfery, któą próbowała zapisać w scenerii jako kwadrat. Jak zrobię do końca import torów to wyrzuće update paczki na serwer wraz z pozostałymi poprawkami.
UPDATE 15.02.2008
Zrobiłem import wszystkich typów track.
Obecnie importer nie ma dużych możliwości. Nie wrzuca żadnych includów.
Nie przechodzi po żadnych plikach. Używa tylko tego, który jest wskazany.
Importuje tylko typy normal, switch, road i river. Ale mam nadzieję poprawnie.
Prace trwają.
Paczka na serwerze po potwierdzenie przez Krzyśka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej