Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
bohunIC:
Eeee mi sie zdaje że na proste odcinki na płaskim terenie to super sprawa. Ale róbcie teren, wzniesienia i jeszcze połączcie flexem to zobaczycie jakie cuda wyjdą. Ja może wyjde na konserwatywny głos publiczności ale osobiście dobrze mi z tym jak jest dotychczas, pozwala to robić naprawde wszystko co sie da. Pozatym musielibyście uzależnić sieć od kąta pochylenia co nie? A flex ma to do siebie że chodz wygląda w oknie TOP okej to tak naprawde po exporcie okazuje się ze sieć polozona nad nim jest tak naprawde miedzy szynami [słup trakcyjny]. Tak pozwoliłem sobie napomknąć tylko o tym problemie.
Quark-t:
I przekażę potomnym to, co mnie zostało objawione gdy dłubałem przy quarku:
"Nie rób trasy z flexów" - rzeczono.
[Tekst zmodyfikowany aby przeszedł cenzurę ;]
firleju:
Proponuję coś takiego, jak dokładanie trakcji od zwrotnicy do zwrotnicy. Czyli np całą długość szlaku.
Początkowo myślę, że można by to zrobić po samych prostych, gdyż nie mam żadnego zworu na liczenie łamania trakcji na łukach, czyli co ile ma być przęsło, żeby drut nie wychodził poza dopuszczalne wachnięcie.
Jakby ktoś miał taki wzór to nie byłby to problem zrobić coś na szybko.
--- Cytat: mk1992 w 27 Listopada 2007, 20:33:24 ---Trzeba zapytać mistrza od skryptów.
--- Koniec cytatu ---
Znaczy masz na myśli autora pierwotnych skryptów, bo ja to wprowadzam tylko drobne poprawki :)
Kipek von Chojna:
Panowie, mam problem... Co zrobić, żeby anglik miał w miarę normalną podsypkę, a nie takie coś jak widać na screenie?
Jak mam to wstawić z "gotowego" pliku? Nie wiem co wybrać w tych różnych opcjach:
used merged material?
used scene material?
co innego? ...
I który wybrać ? Anglik1 czy 2 czy po prostu Anglik?
thrill:
Cześć. Ja polecałbym tego anglika: http://kontrakt-bhp.com.pl/paul/maszyna/rkpd.jpg http://kontrakt-bhp.com.pl/paul/maszyna/rkpd34r190.rar .Niestety pojawia się ten sam problem z teksturą.
Pozdrowienia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej