Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Trasa Drawinowo - Włodowice Zachodnie 160 km/h

<< < (11/19) > >>

EP08_015:
Wszystko jest ok nawet manewry sa tylko szkoda ze ep09 podczas manwerow wjezdza na tor na ktorym stoi > trainset TME1246 Drawinowo_tor4end 1.0 0.1

Czy ten skład powinien był odjechac? czy poprostu ktoś zapomniał go usunąć ze scenerii. Jesli go usunę hjaki to będzie miało wpływ na działanie reszty?

Mati_An:
Powinien odjechać. I musi odjechać, bo inaczej w drodze powrotnej skieruje nas na nie ten tor w Grabówku co trzeba. Poza tym jakby komuś wywaliło brak niektórych eventów to tu jest paczka:
http://www.sendspace.com/file/ckuv2x
Nie trzeba ściągać jak się ładuje bezbłędnie.

Marconi:
Chcę pogratulować autorowi scenerii. Jest znakomita i działa prawie bezproblemowo. Dlatego dziwią mnie trudności innych userów.
Napisałem prawie ponieważ:
1. występuje błąd w opisie semafora SSw6zpcpb-zY skutkiem czego nie wyświetla się zielony pas.
Jest:
event (p1)_ms2 multiple 0 none (p1)_sem_lighs2 (p1)_sem_info_shunt2 endevent
Ma być:
event (p1)_ms2 multiple 0 none (p1)_sem_lighm2 (p1)_sem_info_shunt2 endevent
oraz
Jest:
event (p1)_sem_lighs2 lights 0.0 (p1) 0 0 0 0 1 endevent
Ma być:
event (p1)_sem_lighm2 lights 0.0 (p1) 0 0 0 0 1 endevent
 2. Przejeżdżając ekspresem przez Grabówek czasami SBL 420 pokazuje sygnał S1,  mimo że w przodzie nic nie jedzie.
Sprawdziłem wpisy i stwierdziłem, że SBL 420 odwołuje się do semafora Grabowek_H12, a semafor Grabowek_H12 do SBL 420. Czy ta sytuacja jest prawidłowa?

Mati_An:
ad.1. U mnie jest wpisy dotyczące eventów w incu tego semafora są poprawne, nie wiem dlaczego u Ciebie jest inaczej.
ad.2. Czasami u mnie też SBL się wygasza bez powodu, nie zawsze, ale jednak. Poza tym te semafory są pomiędzy sobą wzajemnie powiązane, bo tak tego wymagają wpisy w incach.

REWIZOR:
Misja przebiega prawidłowo. Ale ... dwa razy serce w gardle, raz przez wymieniany SBL i potem przed ..... ;).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej