Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Do twórców: bierzecie pod uwagę coś oprócz windy?

<< < (2/5) > >>

t0mcioo:
WineX jest przystosowany da DX 8 ( albo najnowsza wersja juz nawet do 9) lecz jest emulatorkiem platnym (jednorazowa oplata na cale zycie czy jakos tak ;p) co do wine to trzeba miec mosny sprzet (glownie procek)

--- Cytuj ---
Sa przeciez wersje testowe.

--- Koniec cytatu ---

obecnie mozna dostac 6 miesiaczna wersje win 2k3 za free - dziala dobrze tylko trzeba juz troche posiedziec przy konfiguracji... ewetualniep ozyczyc od sasiada win 98se i popykac sobie ;-)

to ostatnie rozwiazanie ja obecnie preferuje - pracujen a Debianie a pod wingroze mam przeznaczone 10 GB na gry

iwan:

--- Cytat: "Marcin_EU" ---Sa przeciez wersje testowe. Kiedys np. dawali w vobisie 120-dniowe win2k, dziala bardzo dobrze. A stawia sie go bardzo szybko i bezproblemowo, to nie linuch ze na instalacje i konfiguracje trzeba w dobrym ukladzie kilka dni poswiecac :)
--- Koniec cytatu ---

zsp:/home/iwan# last|grep "Dec 27"
ftp      ftpd8963     vlak.bm.pw.edu.p Sat Dec 27 19:51 - 19:52  (00:01)
ftp      ftpd7626     vlak.bm.pw.edu.p Sat Dec 27 18:40 - 18:45  (00:05)
ftp      ftpd7390     vlak.bm.pw.edu.p Sat Dec 27 18:29 - 18:38  (00:09)
iwan     pts/1        vlak.bm.pw.edu.p Sat Dec 27 18:21 - 20:16  (01:55)
nowy     pts/2        nowy.bm.pw.edu.p Sat Dec 27 16:51 - 19:48  (02:56)
iwan     pts/1        vlak.bm.pw.edu.p Sat Dec 27 16:39 - 18:19  (01:39)
reboot   system boot  2.4.18-bf2.4     Sat Dec 27 15:51          (11:17)
wtmp begins Sat Dec 27 15:51:23 2003

Jak widać - cała instalacja SERWERA zajęła 4:30
Sam system jest gotowy do użycia po 30 minutach - resztę czasu zajęło skonfigurowanie usług takich jak DNS'y, Samba, FTP, HTTP, konfiguracja VHostów dla kilku domen...

Jeżeli chodzi o wersje testowe - mnie nie bawi przeinstalowywanie systemu po 4 miesiacach - poprzedni system chodził na ZSP 2,5 roku - nadal działa i stałby jeszcze trochę gdyby nie to, że bardziej pasuje mi debian...

OlO_EU:
hehehe :) ale ja niewiem jak  mozna pracowac na 3 miesiecznym systemie, to juz nie ma prawa dzialac :)

OlO_EU

t0mcioo:
kłóciłbym się ;-) oj kłóciłbym się ;-)
 debian 9 m-cy (nowy hdd)
  winda 3 m-ce (zejscie z xp->98)
zadne zn ich nie mialo zawiechy ani wykolejenia ;-)

szczurek:

--- Cytat: "OlO_EU" ---hehehe :) ale ja niewiem jak  mozna pracowac na 3 miesiecznym systemie, to juz nie ma prawa dzialac :)
--- Koniec cytatu ---

To właśnie jest winda :D A poważnie: na SuSE 7.2 bez wysypki ponad półtora roku (gdyby nie wymiana kompa, byłoby dłużej), potem na SuSE 8.2 jakieś 7-8 m-cy, teraz Aurox (niestety, póki nie dorobię się SuSE 9) stoi od ok. 2 tyg. i jak na razie jeden raz reinstall z powodu głupiego błędu w fdisk (usunąłem partycję podstawową, i zamiast "q" wcisnęło mi się "w"... :D ). A do tego 0 problemów z niespodziewajkami typu msblast... Jednym słowem można ;)

OK, zrobił sie straszliwy OT, więc znikam, zanim ktoś mnie opierdzieli :)

Pozdrawiam.
Szczurek.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej